Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

ICT & Digital Coach of the Year 2023: dit waren de finalisten

Medewerkers doen groeien, hen blijven uitdagen en ruimte geven aan talent. Dat is volgens Amon hét belangrijkste wat een leidinggevende in ICT & Digital moet kunnen. Om coachend leiderschap de aandacht te geven die het verdient, reikten wij in maart 2023 opnieuw de award voor de ICT & Digital Coach of the Year uit. Maak hier kennis met de 5 finalisten.

Abdella Bouharrak finalist Ict & digital coach of the year This is IT amon

Abdella Bouharrak, CIO bij UGent

Volgens finalist Abdella Bouharrak ligt de kracht van een organisatie in het optimaal inzetten van de capaciteiten van individuele werknemers en teams. “Sommigen moet je intensiever begeleiden, anderen performen beter met meer vrijheid. En het takenpakket moet zo nauw mogelijk aansluiten bij de capaciteiten en interesses van de werknemer.”

Lees Abdella’s visie op coachend leiderschap

Jeroen Lemaire, CEO bij In The Pocket

Jeroen Lemaire vindt dat een leider mensen hoort te ondersteunen in hun persoonlijke groei. “Met mijn team heb continue ik een open gesprek over hoe mijn medewerkers bijdragen aan In The Pocket. Het is een proces in twee richtingen: ik laat mezelf ook coachen door mijn collega’s. Op die manier leer ik enorm veel bij,” zegt deze finalist.

Lees Jeroens visie op coachend leiderschap

Jeroen Lemaire finalist ict & digital coach of the year amon this is it
Sophie Van Nevel ICT & digital coach of the year finalist Amon This is IT

Sophie Van Nevel, Global IT Lead Strategy & Governance / Data & Analytics bij Bekaert

Als leider kan je alleen je ambitieuze doelen realiseren als je je team betrekt. “Het is je taak om elk individu te prikkelen én ondersteunen om mee te groeien. Elk individu moet voelen dat hij of zij bijdraagt aan ambitieuze doelstellingen en tegelijk zijn of haar eigen ambities kan bereiken. Alleen zo kan je groeien als bedrijf”, klinkt het bij finaliste Sophie Van Nevel.

Lees Sophies visie op coachend leiderschap

Pascal Kieboom, CIO bij Aertssen Group

Finalist Pascal Kieboom vindt dat je mensen richting moet geven, maar tegelijk de ruimte om zelf dingen te ontdekken. “Als leider plant je de vlag, en nadien ben je een klankbord. Je hebt een adviserende rol, maar bovenal blijf je je mensen steunen: op goede en slechte momenten.”

Lees Pascals visie op coachend leiderschap

Pascal Kieboom finalist ICT & Digital coach of the year Amon This is IT
Patrick Putman finalist ICT & Digital Coach of the Year This is IT amon

Patrick Putman, CIO bij Manuchar

“Bij Manuchar werken we aan een gemeenschappelijke visie en doelstellingen op lange termijn. Dat motiveert de teams om hun eigen creatieve bijdrage te leveren en die visie te bereiken,” klinkt het bij finalist Patrick Putman. “Als coach communiceer ik graag via een vraagstelling of metafoor. Zo komen mijn medewerkers zelf tot een conclusie.”

Lees Patricks visie op coachend leiderschap

Back To Top