Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Sophie Van Nevel (Bekaert) is ICT & Digital Coach Of The Year

Sophie Van Nevel van Bekaert wint de award ICT & Digital Coach of the Year 2023 van Amon Headhunters in ICT & Digital

Ik spring een gat in de lucht. Wat een erkenning! Ik wil met deze award graag anderen inspireren om niet op te geven. Door hard en slim te werken en de juiste mensen rondom je mee te hebben, kan je hele mooie dingen bereiken. Daar wil ik me elke dag blijven voor inzetten: mét award of zonder.

Sophie Van Nevel

Op donderdag 23 maart 2023 zakte het kruim van de Belgische ICT & Digital community af naar de Ghelamco Arena in Gent. Want hier vond opnieuw This is IT plaats, dé hoogmis voor het vieren van coachend leiderschap in de IT-sector. Met natuurlijk de langverwachte uitreiking van de ICT & Digital Coach Of The Year Award. En die ging dit jaar naar Sophie Van Nevel, Global IT Lead Strategy & Governance bij Bekaert.

Christophe VanDriessche, oprichter van Amon en initiatiefnemer van het event was enthousiast over de kersverse awardwinnaar: “Het is belangrijk voor de ICT- en digitale sector om mensen als Sophie Van Nevel een podium te geven. Ze is oprecht begaan met haar medewerkers en hun persoonlijke groei.”

Sophie Van Nevel is oprecht begaan met haar medewerkers en hun persoonlijke groei. Ze erkent talent en ziet mogelijkheden.

Christophe VanDriessche, Managing Director Amon & initiatiefnemer

Zelf reageerde Sophie: “Met deze award wil ik anderen inspireren om niet altijd de gemakkelijke weg te kiezen, maar in te zetten op groei en te blijven investeren in jezelf. Door hard en slim te werken en de juiste mensen rondom je mee te hebben, kan je hele mooie dingen bereiken. Daar wil ik me elke dag blijven voor inzetten: mét award of zonder.” 

Jan Hollez, CTO van Deliverect en winnaar van vorig jaar: “Op de jurydag merkte ik het al: Sophie heeft de gave om mensen te boeien en te inspireren. Ze straalt dynamiek uit. Ik ben dan ook heel blij dat ik de award aan haar mag doorgeven.“

Sophie heeft de gave om mensen te boeien en te inspireren. Ze straalt dynamiek uit. Ik ben dan ook heel blij dat ik de award aan haar mag doorgeven.

Jan Hollez, CTO Deliverect & winnaar vorig jaar

Sophie Van Nevel ICT & Digital Coach of the Year 2023

Sophie draagt sinds 23 maart een jaar lang de titel van ICT & Digital Coach Of The Year. Haar team bij Bekaert krijgt daarbovenop ook een cheque van 7500 euro (incl.BTW) cadeau. Dat budget is goed voor een leuke, leerrijke of verbindende teamactiviteit. 

9 nominaties, 5 finalisten

Initiatiefnemer Christophe VanDriessche: “Ik ben al meer dan 20 jaar actief in het rekruteringsvak en merk dagelijks hoe competitief de arbeidsmarkt in ICT is. Bedrijven kijken heel hard naar elkaar en naar externen, terwijl ze soms te weinig oog hebben voor intern talent. Bij onze genomineerden en finalisten is dat anders. Ze focussen op de groei van hun eigen medewerkers en geven ruimte voor falen en successen.”

Deze vijf coachende leiders haalden dit jaar de shortlist:

  • Abdella Bouharrak – CIO bij UGent
  • Jeroen Lemaire – CEO bij In The Pocket
  • Pascal Kieboom – CIO bij Aertssen Group
  • Patrick Putman – CIO bij Manuchar
  • Sophie Van Nevel – Global IT Lead Strategy & Governance/Data & Analytics bij Bekaert

Foto’s: Guillaume Decock

Back To Top