IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Ga naar hoofdinhoud
Patrick Putman Finalist ICT & Digital Coach Of The Year This Is IT Amon

Patrick Putman

Chief Information Officer

Manuchar

Patrick Putman

“Van 15 naar 50 personen, in minder dan 12 maanden”

Chief Information Officer Patrick Putman is 2 jaar aan boord bij Manuchar: de wereldwijde distributeur van chemicaliën en staal, polymeren, en zoveel meer. Een giga onderneming, aanwezig op meer dan 170 locaties. Dan heb je uiteraard maar beter een CIO van groot kaliber in huis.

Wat betekent inspirerend & coachend leiderschap voor Patrick?

“Bij Manuchar werken we aan een gemeenschappelijke visie en doelstellingen op lange termijn. Dat motiveert de teams om hun eigen creatieve bijdrage te leveren en die visie te bereiken. Wijkt hun gedrag of resultaat af van de beoogde doelstelling? Dan stuur ik bij.

Als coach communiceer ik graag via een vraagstelling of metafoor. Zo komen mijn medewerkers zelf tot een conclusie. De kerntaak van een leider: da’s de ‘why’ duidelijk tussen de oren krijgen. Voor de ‘what’ en de ‘how’ reken ik op de medewerkers.”

Op welke persoonlijke realisaties is hij het meest trots?

“De uitbouw van het Manuchar IT team. We groeiden van 15 personen naar 50 mensen, en dat in minder dan 12 maanden. Vandaag hebben we een volwaardig, globaal IT-team dat gerespecteerd wordt door de hele organisatie. Niet enkel in Antwerpen.

Het hoofdkantoor werkt prima samen met de aparte filialen en we hebben een maandelijkse global IT-meeting waarbij alle initiatieven van het hoofdkantoor worden toegelicht aan meer dan 80 deelnemers uit alle continenten.”

Terug naar overzicht
Back To Top

AWARDWINNING
ICT RECRUITING & SOURCING COMPANY