IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Ga naar hoofdinhoud

Consultant Executive Search

Deel

We hoeven jou niet uit te leggen wat een Consultant Executive Search of Recruitment doet. Maar je hebt wel voor jezelf beslist dat je niet (meer) in een ‘no cure no pay’-markt wil werken. Een markt waar alles om de laagste prijs draait. Waar je enkel als een leverancier gezien wordt. Waar je samen met zes andere kantoren zo snel mogelijk cv’s moet sturen. Van die mallemolen wil je af. Je zoekt meer diepgang en wil opdrachten op een hoger niveau uitvoeren. Je wil langetermijnrelaties kunnen uitbouwen, exclusief voor jouw klanten werken en het gevoel krijgen dat je persoonlijk groeit. Deze ervaring, de kennis en het netwerk dat je opbouwt, zullen jou helpen om later naar de top van de bedrijfswereld te groeien.

Wat doet een Consultant Executive Search bij Amon?

Je krijgt de eindverantwoordelijkheid over het beheren en adviseren van jouw eigen klanten. Dit zijn bedrijven die een beroep doen op jouw expertise en die van Amon om senior IT- en digitale medewerkers (IT Architecten, Project Managers, Product Managers …) te zoeken en aan te trekken. Amon voert dergelijke zoekopdrachten uit voor ongeveer 350 multinationals en kmo’s. Voor deze brede klantenbasis zal jij werken en die zal je mee uitbouwen. Met als perspectief door te groeien naar de rol van Senior Consultant Executive Search, jongere collega’s aan te sturen, grote klanten te beheren en CxO -vacatures te behartigen.

Waarom je bij Amon wil werken?

Omdat we jouw passie delen om mensen en bedrijven te helpen groeien. Hier werf je IT- en digitaal toptalent aan voor honderden grote bedrijven (Barco, Bekaert, Alpro, …) en heel wat succesvolle start-ups.

Bovendien beschouwen we onze eigen medewerkers als ons belangrijkste kapitaal, dus we leggen ze in de watten.

Ik krijg vertrouwen en eindverantwoordelijkheid, bouw ik een langetermijnrelatie op met zowel kandidaten als klanten en breng het verhaal van Amon naar nieuwe klanten. Ik hou van de toffe combinatie tussen search en commercieel werk.
Dagmar De Craemer, Consultant Executive Search bij Amon

Dit wordt jouw takenpakket

Jij bent de brug tussen jouw klanten en potentiële kandidaten.

 • Je werkt, van A tot Z, volledig zelfstandig aan maximaal 8 vacatures tegelijkertijd.
 • We werken in exclusiviteit. Geen andere kantoren. Dat geeft jou de mogelijkheid diepgaande kick-off gesprekken te voeren met klanten. Maar ook om professionele functiebeschrijvingen te schrijven, waarmee je écht voor klanten én kandidaten het verschil maakt.
 • Je stelt een targetlijst van potentiële kandidaten op. Je benadert hen op een positieve en wervende manier. We pushen niét. Vergeet InMails van LinkedIn, die zijn passé. We beschikken over uitgekiende tools die ons veel sneller en op een verrassende manier tot bij de kandidaat brengen. Niet om te vragen of de kandidaat zin heeft om te veranderen van job, maar om te vertellen over de toegevoegde waarde van een vacature voor zijn/haar loopbaan.
 • Je interviewt kandidaten telefonisch én face-to-face.
 • Je maakt kandidatenrapporten en bereidt kandidaat en klant optimaal voor op weg naar een succesvolle afronding. De letterlijke vertaling van Consultant is ‘Adviseur‘. Die rol maak je ook waar: je challenget kandidaat én klant en brengt ze dichter bij elkaar. Daar ligt jouw toegevoegde waarde.
 • Je volgt kandidaten ook goed op na de eerste maanden van indiensttreding en adviseert klant en kandidaat in het onboardingproces als dat nodig is.
 • Je bouwt een langdurige vertrouwensrelatie op met bedrijven en kandidaten.
 • Los van je lopende opdrachten representeer je Amon als dé professionele rekruteringspartner voor ICT & Digital-rollen.
 • Je haalt extra opdrachten binnen en trekt nieuwe klanten aan.
 • Hiervoor leer je de markt door en door kennen en stel je een actieplan op.

Deze troeven heb je nodig als Consultant Executive Search bij Amon

 • Je hebt minstens 2 à 3 jaar ervaring in een commerciële omgeving en een sterke interesse in recruitment en IT. Ervaring in deze specialisaties hoeft niet, maar is meegenomen.
 • Je communiceert graag en vlot, je bent empathisch en kan mensen met elkaar verbinden.
 • Je hebt uitstekende commerciële vaardigheden en kan mensen overtuigen.
 • Je neemt graag verantwoordelijkheid op, of je nu autonoom of in een team werkt. Je bent een zelfstarter en neemt initiatief.
 • Je hebt de ambitie om samen met Amon te groeien. Je bent gedreven om je carrièrepad uit te stippelen in de executive search-sector. We zetten jouw sterktes graag volop in.

Dit bieden wij jou

 • Een fulltime job waarin je de kans krijgt om expert te worden in één van de snelst groeiende niches in executive search.
 • We geven je snel veel verantwoordelijkheid en vertrouwen. Een ervaren collega coacht je daar voortdurend bij. We begeleiden je stap voor stap naar de rol van Senior Consultant Executive Search.
 • Loon naar werken, oftewel: een interessant salarispakket met extralegale voordelen, een bedrijfswagen én een bonuspakket dat zowel uit individuele als groepsbonussen bestaat.
 • Krijg je er gratis bovenop: leuke collega’s in een gedreven team van een 20-tal mensen, op een makkelijk bereikbare werkplek aan de rand van Gent. En kwaliteitskoffie!

En last but not least: doorgroeimogelijkheden en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij geven jou kansen en jij grijpt ze met beide handen? Dan hebben we een deal!

 

Iets voor jou? Meer weten over deze job?

Stuur je CV met motivatiebrief onze richting uit.

Dit mag je verwachten nadat je je kandidatuur hebt ingestuurd:

Binnen de 3 werkdagen hoor je van ons. We bekijken in alle discretie en met de nodige zorg je achtergrond en competenties. Sluiten die aan bij onze verwachtingen, dan maken we graag verder kennis. Het verdere proces kan variëren, maar in ieder geval maak je kennis met verschillende mensen uit het team. Want we weten uit ervaring dat je beter niet over één nacht ijs gaat als je een werkgever kiest.

Alles over werken bij Amon

Back To Top