Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

“Met elkaar sparren levert ons veel nieuwe inzichten op” 

Managing Consultant Klaas Bernaert en Consultant Executive Search Jolien Patoor vullen elkaar perfect aan. Klaas draait al 15 jaar mee bij Amon, Jolien vervoegde 3 jaar geleden het team. Ze zochten beiden een job met veel uitdaging en verantwoordelijkheid. Amon spoort hen aan om het beste van zichzelf te geven. Hoe? Dat vertellen ze zelf.

Wat houdt jullie rol bij Amon precies in?

Klaas: “Jolien en ik doen in wezen hetzelfde: we beheren openstaande vacatures van A tot Z, van de intake bij de klant tot het succesvol voorstellen van potentiële kandidaten. Waar Jolien zich vooral engageert voor IT-specialisten, focus ik me meer op management- en directiefuncties. Daarnaast zet ik als Managing Consultant mee de lijnen uit en werk ik actief mee aan de groei van Amon op het vlak van digitale verbetering, automatisering en learning & development.”

Jolien: “In onze operationele taken werken Klaas en ik heel nauw samen. Verder engageer ik me voor het opleiden en coachen van startende collega’s.

Waarom zijn jullie bij Amon komen werken?

Jolien: “Wat mij vooral aantrok is dat onze job niet in 1 vakje past. Je kan binnen Amon verschillende rollen opnemen en doorgroeien los van de traditionele paden. Vlak na mijn studies werkte ik een aantal jaren als hr-consultant. Wat me toen opviel: klassieke bedrijven willen hoogopgeleide profielen binnenhalen, maar benutten hun potentieel niet. Bij Amon krijg je wel meteen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om jezelf te te ontplooien binnen je sterktes en interesses, of die nu passen in het klassieke jobkader van een recruiter met x aantal jaar ervaring of niet.”

Klaas: “Ik werkte destijds als IT-recruiter in een Brussels kantoor toen Amon op mijn pad kwam. Christophe (VanDriessche, Managing Director) was net gestart en zich nog volop aan het oriënteren. Twee zaken trokken mijn aandacht: enerzijds de duidelijke visie om de principes van direct search toe te passen, zowel voor directie als IT specialisten. Anderzijds de focus op kwaliteit en duurzame groeiambities. Dat lijkt nu vanzelfsprekend, maar 15 jaar geleden was dat anders. Christophe durfde meteen vol in te zetten op digitale platformen als LinkedIn, toen een gedurfde keuze.

“Bij Amon krijg je meteen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om jezelf te tonen.”


Jolien Patoor
Consultant Executive Search

Wat typeert de teamcultuur bij Amon?

Klaas: “Bij Amon hebben we een heel specifieke cultuur, gebaseerd op de principes van holacracy. Geen traditioneel top-downmanagement dus, maar zelfsturende teams die bottom-up ontstaan en voortdurend mee evolueren met de organisatie en de noden van de markt. Verandering is hier dus sterk ingebed. Daarnaast stimuleren we ondernemerschap. Medewerkers krijgen bij ons veel vrijheid om te experimenteren. Heel fijn voor mensen die autonomie zoeken in hun job en een proactieve mindset hebben. Voor een vaste afgelijnde job moet je niet bij ons zijn. We verwachten veel van onze mensen, maar laten hen ook delen in het succes. We doen het tenslotte samen.”

Jolien: “Die groepscultuur voel je hier ook écht. Iedereen staat voor elkaar klaar, ook als het moeilijker gaat.”

“Medewerkers krijgen hier veel vrijheid om te experimenteren. Heel fijn voor mensen die autonomie zoeken in hun job en een proactieve mindset hebben.”

 


Klaas Bernaert
Managing Consultant

Hoe helpt je job bij Amon je om professioneel te groeien?

Jolien: “Ik had nooit een uitgetekend carrièreplan, maar wist wel heel goed welke competenties ik wilde ontwikkelen. Omdat ik binnen Amon zoveel verschillende rollen kan opnemen, word ik constant uitgedaagd. Ik ben hier op korte tijd meer gegroeid dan tijdens mijn jaren als hr-consultant.”

Klaas: “Dat ik hier de ruimte krijg om mee te bouwen aan de organisatie bepaalt in grote mate mijn professionele drive. Binnen de strategische lijnen van Amon kan ik toch mijn eigen pad uittekenen. Om de twee jaar evalueer ik voor mezelf: waar sta ik nu, waar wil ik naartoe en welke stappen zijn hiervoor nodig?”

Leren jullie ook van elkaar?

Jolien: “Ik haal heel wat uit de wekelijkse overlegmomenten met Klaas. Doel is te overleggen over de dagelijkse werking, maar ook over coaching-issues waar ik tegenaan loop. Klaas fungeert op dat moment als klankbord.”

Klaas: “Eigenlijk zijn we elkaars klankbord. Ook ik leer veel van Jolien. Door samen ideeën uit te wisselen over welbepaalde dossiers, kom ik soms tot nieuwe inzichten. Ik leer graag van Jolien – maar ook van anderen – wat ze nodig heeft om professioneel de beste versie van zichzelf te zijn.”

Holy holacracy!

Wil je graag meedraaien in onze zelfsturende teams en Amons verhaal mee uitschrijven?
Check onze vacatures
Back To Top