Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

“Uit de waaier aan digitale mogelijkheden de échte toegevoegde waarde halen voor Colruyt Group”

Inspirerende ICT & Digital employer in de kijker: Colruyt Group

Vanop onze bevoorrechte positie in de ICT & Digital-community hebben we bij Amon een uniek zicht op wat er in de sector leeft. In deze reeks interviews gaan we uitgebreid in gesprek met organisaties die ICT & Digital centraal zetten in hun bedrijfsvoering. We duiken in de diepte over hoe het is om als IT’er bij deze vooraanstaande bedrijven te werken.

Dit artikel neemt je mee achter de digitale schermen van Colruyt Group. Want achter bekende winkelformules als Colruyt, OKay en Bio-Planet gaat een boeiende wereld schuil, boordevol mogelijkheden. Maak kennis met CIO Peter Vanbellingen en drie van zijn collega’s.

Colruyt Group: Belgische pionier in IT en ontwikkeling

Colruyt Group is véél meer dan een retailer. Het verricht vandaag ook pionierswerk in tal van andere sectoren, bijvoorbeeld rond duurzame energie en biovoeding. Tegelijk zet het sterk in op de ontwikkeling van eigen productiefaciliteiten en huismerken. Colruyt Group is één van de grootste werkgevers van het land. Het bedrijf telt vandaag zo’n 30.000 werknemers, waaronder 2.000 ICT & Digital specialisten.

Peter Vanbellingen, CIO, schetst het belang van de IT & Digital-diensten bij Colruyt Group: “Onze afdeling zorgt ervoor dat Colruyt Group 24/24 en 7/7 blijft draaien. Die continuïteit is heel belangrijk. Als de technologie het laat afweten, heeft dat meteen zware gevolgen voor onze klanten en medewerkers. Zowel in de winkels, de distributiecentra en onze kantoorgebouwen. Dat geldt niet in het minst voor onze online business, want de bestellingen blijven dag en nacht binnenlopen. Wij kunnen het ons niet veroorloven om een nacht of een weekend offline te gaan – wat je soms wel eens ziet in andere sectoren.”

“Als IT’er ben je vaak betrokken bij de meest uiteenlopende projecten binnen Colruyt Group. Dat heeft twee enorme pluspunten voor nieuwkomers. Eén: je start in een job met veel variatie. En twee: je kan heel makkelijk switchen naar een ander project of een andere interne klant.”

Wim Van Uytven, Teammanager Application Infrastructure

"Je bent betrokken bij de meest uiteenlopende projecten binnen Colruyt Group."

In-house ontwikkelde IT draagt bij aan ‘laagste prijzen’-garantie

Het uitgangspunt bij Colruyt Group: de interne klant op de meest ideale manier ondersteunen. Daarbij wordt voortdurend zorgvuldig de afweging gemaakt tussen het in-house ontwikkelen van software- en IT-oplossingen en het integreren van aangekochte pakketoplossingen.

“Het zelf bouwen en onderhouden van systemen leidt tot verregaande optimalisatie,” zegt Nathalie De Witte, die Afdelingsverantwoordelijke IT is voor de Supply Chain ‘Food’, de toeleveringsketen voor de voedingswinkels van de groep. “Dat maatwerk zorgt uiteindelijk voor een concurrentieel voordeel, aangezien we alles perfect kunnen afstemmen op de noden van interne klanten en medewerkers in onze distributiecentra. Ook dat draagt bij aan onze garantie voor de laagste prijzen in de Colruyt-winkels.”

Colruyt Group IT digital Amon

Stresstest tijdens rush op supermarkten

De software van de Colruyt-winkels wordt sinds kort ook gebruikt door Retail Partners (de distributiecentra voor Spar-ondernemers). Het startschot was begin 2020 … enkele dagen voor de coronacrisis losbarstte. “Net toen we het nieuwe systeem introduceerden, begon plots een ongeziene rush op onze winkels. Een enorme stresstest! Maar de integratie verliep vlekkeloos,” blikt Nathalie De Witte terug op deze periode.

Sommige projecten zijn dus uiterst complex. Dat vraagt een naadloze afstemming, zowel tussen de verschillende IT & Digital-afdelingen als met de business. Nathalie De Witte illustreert met een voorbeeld:

“Recent openden we een gloednieuw distributiecentrum voor Colruyt Frankrijk. Inclusief strikte deadlines en behoorlijk wat IT-aanpassingen. Het nieuwe distributiecentrum in Frankrijk kon pas openen nadat we verschillende projecten tegelijkertijd opleverden. Erg spannend allemaal, maar het is gelukt!”

Bij Colruyt Group zit je in de cockpit van technologische innovatie

Colruyt Group hanteert anno 2021 een breed pallet IT-technologieën en -toepassingen. Dat evolueert natuurlijk snel. Tegelijk omarmt het bedrijf ook het groeiende potentieel van cloud-technologie. En last but not least: Colruyt Group beschikt over een eigen state-of-the-art datacenter – een uitzondering in België.

Peter Vanbellingen, CIO van Colruyt Group, vertelt over de belangrijke strategische keuzes die hij en z’n team moeten maken: “Vroeger waren we eerder een ‘snelle volger’ bij het implementeren van nieuwe technologieën – we wachtten wat af tot de technologie écht zijn maturiteit had bewezen. Nu en in de toekomst positioneren we ons vaker als early adopter. Een tijdje terug beslisten we bijvoorbeeld om proactief werk te maken van een eigen IoT-platform (Internet of Things). Dat bouwen we nu vanuit de overtuiging dat we zo’n platform straks echt nodig hebben. Want de technologie heeft een enorm potentieel. En nog vóór de concrete behoefte er is, willen we het platform klaar hebben, zodat we niet onnodig tijd verliezen.”

Van AI en IoT tot agile

Peter Vanbellingen: “Artificial Intelligence (AI), robotica, machine learning, IoT, Robotics Process Automation (RPA),… zijn stuk voor stuk technologieën die een meerwaarde kunnen genereren in een retail-omgeving. Toch gaan we telkens op zoek naar de échte toegevoegde waarde voor Colruyt Group. De waaier aan mogelijkheden binnen AI is bijvoorbeeld enorm. De uitdaging zit ‘m dus in het kiezen van de juiste prioriteiten. En vooral: onze eindklanten moeten er iets aan hebben. Onze reflex blijft voortdurend: hoe draagt dit bij aan de doelstellingen van Colruyt Group? Wat hebben onze collega’s en consumenten eraan?”

“Tegenwoordig luidt het adagium vaak ‘agile, agile, agile’. Da’s heel interessant, maar ik ben er niet van overtuigd dat agile altijd en overal toepasbaar of de meest aangewezen weg is. We stellen ons liever eerst de vraag of zo’n werkwijze een verschil maakt, en hoe. Om ze vervolgens toe te passen, indien relevant. Ik ben een groot voorstander van experimenten. Je leert er veel uit. Soms met een directe meerwaarde, soms met de conclusie dat het gewoon te vroeg is om bepaalde technologie op bredere schaal in te zetten. Daarom zal ik voorstellen voor experimenten eerder stimuleren dan afwijzen.”

Technologie van a tot z

Colruyt Group opteert meestal voor in-house ontwikkeling. Wim Van Uytven, Teammanager Application Infrastructure: “Die is vooral Java-gebaseerd. Wel is er een tendens om vaker te werken met commerciële platformen en systemen: “Voor finance gebruiken we bijvoorbeeld SAP. HR werkt met PeopleSoft. En voor sommige merken of producten beschikken we over zeer gespecialiseerde software – bijvoorbeeld voor onze eigen koffiebranderij.”

Nathalie De Witte, Afdelingsverantwoordelijke IT Supply Chain Food, vult aan: “Ook wij werken met een brede range van technologieën, tools en platformen. Onze user interface draait op zelf ontwikkelde software, gebouwd op open systemen zoals Java en Angular. Een ander gedeelte draait op Mainframe. De divisie Business Analytics & Insights gebruikt onder meer Python en Tableau, en zo zoeken we voor elk doel de juiste tool.”

Colruyt Group IT digital Amon

Bestellingen voorspellen: geen science fiction

Op dit moment werkt Colruyt Group ook aan de re-engineering van de winkelbevoorrading, op basis van een voorspellend computermodel. Nathalie De Witte: “We willen de bevoorrading forecast driven maken. Zo kunnen we voorspellen hoe snel de voorraad van een product slinkt, en wanneer we een nieuwe bestelling moeten plaatsen … Dat doen we in nauwe samenwerking met de afdeling Business Analytics & Insights. Zij analyseren de berg data van onze winkels en distributiecentra, gevolgd door een conclusie en een aanbeveling. Vervolgens kunnen wij het hele bestel- en bevoorradingsproces verder gaan automatiseren.”

IT-bruggenbouwers binnen Colruyt Group: Lead Engineer & Business Architect

Samenwerking is de rode draad doorheen de IT-projecten van de 2.000 ICT & Digital specialisten bij Colruyt Group. Dat kan ook moeilijk anders, gezien de enorme vraag naar technische oplossingen voor uiteenlopende, maar altijd heel specifieke uitdagingen. De Lead Engineers van Colruyt Group hebben een brugfunctie in de architectuur en opvolging van IT-projecten.

De Lead Engineers bij Colruyt nemen een coördinerende rol op binnen een projectteam. Wim Van Uytven, Teammanager Application Infrastructure, geeft een voorbeeld: “Stel dat we een oplossing nodig hebben voor de databank, de server of het netwerk … Dan gaat de Lead Engineer aan de slag om een oplossing in de steigers te zetten, met collega’s die beschikken over de nodige skills. Een goede samenwerking met andere IT-collega’s is dus essentieel.”

Een Lead Engineer bij Colruyt Group heeft bij voorkeur een brede technische achtergrond. Zijn of haar takenpakket is heel afwisselend: van softwarepakketten voor de back-end en concrete toepassingen (zoals elektronische prijsetiketten in de winkel) tot het registreren van betalingen in de DATS-tankstations. De IT & Digital-afdeling is kortom de ideale plek om contact te leggen met de meest uiteenlopende units en afdelingen binnen Colruyt Group.

Lead by example

Als Teammanager is Wim Van Uytven vooral bezig met people management. Het inhoudelijke werk laat hij over aan de Lead Engineers. “Zij zijn onze échte experts, en krijgen dus heel veel autonomie om hun eigen werk te managen en hun project tot een goed einde te brengen. Zelf heb ik vooral het inzicht en de expertise om het team maximaal te kunnen ondersteunen.”

“Als manager ben ik het klankbord van m’n team. Ik challenge hun werk, en laat de medewerkers out-of-the-box denken, met voldoende ruimte voor persoonlijk leiderschap. We gaan uit van de eigen skills en capaciteiten van de werknemer om doelstellingen te halen. En niet van een hiërarchische dynamiek. Ik zie mezelf dus als coach, zodat m’n team zich ten volle kan ontplooien.”

Wim Van Uytven, Teammanager Application Infrastructure bij Colruyt Group

Colruyt Group IT digital Amon

Wim tracht ook de workload van z’n team in goede banen te leiden. “Ik waak erover dat het werk haalbaar en behapbaar blijft. Binnen Colruyt Group staan altijd veel verschillende projecten in de steigers. Dat betekent een pak werk voor onze afdeling. Ik waak erover dat m’n mensen niet te veel hooi op hun vork nemen.”

Een stevige IT-architectuur als basis

Ook de Business Architects hebben een belangrijke brugfunctie binnen Colruyt Group. Anthony Dias is er sinds een jaartje aan de slag. “Mijn rol is vergelijkbaar met die van een architect die een bouwproject aanstuurt. Ik zorg ik mee voor de ‘vormgeving’ van een IT-project: ik luister naar de vragen en verwachtingen van de interne klant en ik check hoe het project past binnen de strategie van de groep. Ik ben de brug tussen de interne klant en de IT-collega’s. Het is erg boeiend om mensen met elkaar te verbinden.”

“Als Business Architect ben ik vooral betrokken tijdens de opstartfase van een project. Daarna behoud ik een helikopterview over het project. Ik ben het aanspreekpunt als er problemen opduiken. Tegelijk zal ik het project challengen, om te checken of het nog altijd aansluit bij de oorspronkelijke doelstellingen.”

Anthony Dias, Junior Business Architect bij Colruyt Group

Colruyt Group IT digital Amon Anthony Dias

Bedrijfscultuur vol kansen en uitgekiend groeitraject bij Colruyt Group

Jaarlijks investeert Colruyt Group zo’n 40 miljoen euro in opleiding. Dat is maar liefst 3,2 % van de totale loonkost. Daarmee behoort het bedrijf tot de absolute top in België. Er zijn dus véél trainings- en opleidingskansen binnen Colruyt Group. Van jobspecifieke, technische trainingen tot het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.

Colruyt Group IT digital Amon CIO Peter Vanbellingen

“Het zijn de mensen die het bedrijf maken. Bij Colruyt Group hebben we vertrouwen in de positieve intenties van mensen. We geloven dat iedereen hier is om zijn of haar werk zo goed mogelijk te doen. Leidinggevenden geven medewerkers de nodige tijd, ruimte en middelen om dat te kunnen realiseren.”

Peter Vanbellingen, CIO Colruyt Group

Vanbellingen rekent bij Colruyt Group op twee types medewerkers: “Enerzijds de mensen die zich blijven verdiepen in een bepaald domein, om steeds verder te specialiseren. Zij zorgen voor continuïteit en stabiliteit. Anderzijds heb je ook nood aan mensen die intern willen roteren. Wat je in één bepaald domein leert, maakt je ook sterker in een ander domein. Deze medewerkers verzekeren de kruisbestuiving over afdelingen heen.”

Sparren met coach én leidinggevende

Telkens een nieuwe technologie of software wordt geïntroduceerd, krijgen medewerkers uiteraard de kans om deel te nemen aan een opleiding of een technische training. We hebben een sterk uitgebouwde communitywerking waar we kennis delen, workshops volgen zoals de deep dive van Devoxx en dagelijks de Stack Overflow consulteren. Daarnaast focussen de trainingen van de Colruyt Group Academy op het ontwikkelen van soft skills. Bijvoorbeeld: pitchen en presenteren, of beter intern communiceren. Omdat de Academy-sessies toegankelijk zijn voor iedereen binnen Colruyt Group, is het bovendien een unieke gelegenheid om kennis te maken met collega’s van andere afdelingen.

Als Junior Business Architect kan Anthony Dias ook rekenen op een ervaren coach: “Die kan ik altijd aanspreken, om te sparren over een vraag of een specifiek knelpunt. Mijn coach helpt me bij het nemen van beslissingen. Hij bewaakt onze functie-inhoud en brengt structuur in onze werkwijze, rapportage, etcetera. Dat biedt extra houvast en ondersteuning.”

Coachend leiderschap staat centraal in de aanpak van managers en leidinggevenden bij Colruyt Group:

“Als leidinggevende ben ik er trots op dat m’n dienst een echte kweekvijver is voor talent. En dat ik mensen kan helpen om hun potentieel te ontdekken. Vanuit onze afdeling stromen heel wat medewerkers door naar andere diensten. Ook dat is een voordeel van werken bij een groot bedrijf als Colruyt Group: je zit niet voor eeuwig vast aan je functie. En er zijn altijd nieuwe uitdagingen, elders binnen het bedrijf, die toelaten om je talent verder aan te scherpen!”

Nathalie De Witte – Afdelingsverantwoordelijke IT Supply Chain Food

Colruyt Group IT digital Amon Nathalie De Witte

Een groeitraject boordevol carrièrekansen

Anthony Dias is sinds een jaar aan de slag bij Colruyt Group. Net als bij iedereen die hier begint, startte zijn opleidingsplan op maat al in zijn eerste week. Anthony’s ervaring met coaching binnen zijn job? “Ik krijg vooral de kans om te leren. Het opleidingsplan is geen basis voor evaluatie, of voor een bonus bij het behalen van een doelstelling. Wat wel in kaart gebracht wordt: ‘Wat geeft of kost mij energie? Wat wil ik meer of net minder doen? Waar wil ik heen met mijn carrière?’ Samen met je leidinggevende ga je vervolgens op zoek naar elementen die je meer energie geven, om ze vervolgens te integreren in je takenpakket. Het einddoel: meer job satisfaction.”

CIO Peter Vanbellingen vult aan: “Ook als je overstapt naar een andere functie binnen het bedrijf, is er een traject voorzien: we helpen je met coaching en evaluaties.”

Deze ‘loopbaantrajecten’ geven werknemers een duwtje in de rug. Het zijn vaste stappenplannen die ongeveer een jaar bestrijken, als houvast om door te groeien naar een andere functie. Kortom, Colruyt Group bulkt van de kansen om een carrièreswitch of -upgrade te maken. En voor pas afgestudeerden zijn er zelfs IT-traineeships op maat.

“Met loopbaantrajecten ondersteunen we de persoonlijke groei van onze werknemers maximaal. Elke leidinggevende heeft regelmatig gesprekken met zijn of haar medewerkers over ambities en ontwikkeling. Als leidinggevende daag je hen uit om verder te groeien binnen je huidige job of richting andere functies. Je krijgt de kans om naar een andere job te groeien in een veilige context.”

Nathalie De Witte – Afdelingsverantwoordelijke IT Supply Chain Food

Persoonlijke groei prioritair

Talent heeft altijd nood aan nieuwe uitdagingen. Colruyt Group staat bekend als een werkgever die mensen motiveert om een mooie carrière uit te bouwen.

Teammanager Application Infrastructure Wim Van Uytven spreekt uit eigen ervaring: “Ik ben het levende bewijs van de mogelijkheden die Colruyt Group biedt aan zijn werknemers. Na m’n studie Informatica begon ik als Software-ontwikkelaar. Al na enkele jaren ging ik aan de slag als Lead Software Developer. Vervolgens werd ik IT-verantwoordelijke bij een dochteronderneming, gevolgd door een functie als Projectmanager. Ondertussen werkte ik ook in India, als Teammanager. Bij m’n terugkeer naar België ging ik aan de slag als Teammanager Application Infrastructure. Goed voor een carrière van 28 jaar bij Colruyt Group!”

De loopbaan van Nathalie De Witte is een ander mooi voorbeeld: “Na 7 jaar in een operationele functie, als Solution Analyst en Solution Architect, zette ik de stap naar Teammanager. Om uiteindelijk door te groeien naar Afdelingshoofd IT Supply Chain Food. Vandaag mag ik leiding geven aan 150 IT-topcollega’s – stuk voor stuk absolute experten in hun vak. Dat geeft een fantastisch gevoel.”

En ook CIO Peter Vanbellingen werkt al twintig jaar voor Colruyt Group. Ook hij vond z’n weg, op eigen tempo, met enkele boeiende zijstapjes: “Ik startte als developer, en kreeg vrij snel de kans om een IT-team te coördineren. Wat later werd ik de schakel tussen IT en marketing. In 2005 werd ik winkelmanager van een Colruyt-winkel – ik wou voelen en echt ervaren wat het was om in een winkel mee te draaien. Wat ik onthou van die periode: elke winkel en elk team is anders. Je moet dus echt inzetten op de individuele sterktes binnen een ploeg. Vandaag zit ik als CIO mee aan het stuur van een grote organisatie, omringd door experten. En wat de toekomst voor mij brengt? Zolang ik mijn werk kan doen met passie, goesting en drive, hoor je mij niet klagen.”

Zin om verder kennis te maken met Colruyt Group en de afdeling IT & Digital? Check de website!

Thuis- of kantoorwerk? Geen ‘one-size-fits-all’-oplossing

En of het een heftige periode was, tijdens het voorjaar van 2020. Ook bij Colruyt Group. CIO Peter Vanbellingen blikt terug op de kleine aardschok die de pandemie veroorzaakte bij het bedrijf en haar werknemers.

De Lead Engineers bij Colruyt nemen een coördinerende rol op binnen een projectteam. Wim Van Uytven, Teammanager Application Infrastructure, geeft een voorbeeld: “Stel dat we een oplossing nodig hebben voor de databank, de server of het netwerk … Dan gaat de Lead Engineer aan de slag om een oplossing in de steigers te zetten, met collega’s die beschikken over de nodige skills. Een goede samenwerking met andere IT-collega’s is dus essentieel.”

Een Lead Engineer bij Colruyt Group heeft bij voorkeur een brede technische achtergrond. Zijn of haar takenpakket is heel afwisselend: van softwarepakketten voor de back-end en concrete toepassingen (zoals elektronische prijsetiketten in de winkel) tot het registreren van betalingen in de DATS-tankstations. De IT & Digital-afdeling is kortom de ideale plek om contact te leggen met de meest uiteenlopende units en afdelingen binnen Colruyt Group.

De crisis biedt ook kansen

De crisisperiode zette nog enkele andere prioriteiten en keuzes op scherp binnen Colruyt Group. Peter Vanbellingen illustreert met een mooi voorbeeld: “Als steun voor de gezondheidssector die het zo hard te verduren had, wilden we medewerkers van ziekenhuizen tijdelijk de optie bieden om voeding te bestellen via Solucious. Een week later was het project operationeel! In andere omstandigheden vergt zoiets maanden denkwerk en organisatie. ‘Zo kan het dus ook’, dachten we. Een inspirerende mindset die we in de toekomst vaker in de praktijk willen brengen!”

“Gedurende de hele crisisperiode bleven alle projecten overigens gewoon lopen, inclusief enkele stevige business change-programma’s. Ik vind het schitterend wat onze mensen toen presteerden, ondanks de moeilijke omstandigheden. Daar kijk ik nu met heel veel respect en waardering op terug.”

Groei met oog voor mens en maatschappij

ICT & Digital zijn essentieel voor de marktpositie en de verdere ontwikkeling van Colruyt Group. Peter Vanbellingen: “Meer dan vroeger denken we vandaag sterk na over ‘Wat betekent onze groei in de maatschappij van vandaag?’. Dat kan je niet enkel in winstcijfers uitdrukken. Vandaag is winst voor ons een basis voor verdere ontwikkeling – en investeringen in nieuwe tools en mensen.”

“Anno 2021 zet Colruyt Group sterk in op projecten met een maatschappelijke of duurzame grondslag. Voor vele sollicitanten is dat een extra reden om voor ons te kiezen. En het is een troef om medewerkers te blijven motiveren. Wanneer iemand geboeid is door een specifiek thema of project binnen Colruyt Group, kan zijn of haar functie altijd in die richting evolueren.”

Peter Vanbellingen, CIO

Bij Colruyt Group vind je vandaag de meest uiteenlopende IT-profielen. Iedereen met affiniteit voor IT vindt er zijn of haar gading: Software Engineers, IT architecten, System engineers, Process Engineers, Business Architects, Project Managers, Solution Analisten, Data Analisten, … Colruyt Group biedt een heel diverse, uitdagende werkomgeving. Met een pak groeikansen. Dat maakt het bedrijf een heel interessante werkgever voor IT-talent.

Zin om verder kennis te maken met Colruyt Group en de afdeling IT & Digital? Check de website!

Daarom werken IT’ers graag bij Colruyt Group:
‘Als IT’er sta je op de eerste rij, met snel en tastbaar resultaat'

“Soms loop ik een Colruyt-winkel binnen en dan denk ik: ‘Wow, alles loopt hier op rolletjes, en daar werken wij aan mee!’ Tijdens het winkelen merk je de échte impact van je werk, en dat is heel motiverend. Als IT’er sta je dus mee op de eerste rij, met snel en tastbaar resultaat,” vertelt Wim Van Uytven, Teammanager Application Infrastructure bij Colruyt Group.

“Ons werk is heel concreet en zichtbaar. Niet enkel voor de klanten, maar ook voor onszelf. Een winkel bezoeken en zien dat je bijdraagt aan het perfect functioneren ervan: dat maakt me trots, telkens opnieuw,” vertelt Wim van Uytven.

“Waar ik van geniet? Iemand die z’n werk doet met passie en overtuiging. Het maakt me gelukkig als één van mijn mensen iets heeft ontwikkeld – en ermee kan uitblinken. Dat geeft me meer voldoening dan zelf de pluimen op m’n hoed steken. Met die ingesteldheid hoef je mensen niet bewust te motiveren. Ze voelen jouw drive, en die werkt aanstekelijk.”

Peter Vanbellingen, CIO

Geen tijd om vast te roesten

Anthony Dias, Junior Business Architect, waagde een jaartje terug de sprong naar een carrière bij Colruyt Group: “In mijn vorige job voelde ik me langzaam vastroesten. Ik wilde meer strategische inbreng. Via mond-aan-mondreclame hoorde ik dat Colruyt Group een goede werkgever is. Uit een gesprek bleek dat hun vacature goed aansloot bij m’n carrièrewensen. We zijn nu een jaartje later, ik zie meer dan genoeg potentieel om door te groeien binnen het bedrijf.”

Anthony vervolgt: “De job ligt bovendien in lijn met mijn oorspronkelijke verwachtingen, inclusief een goede ondersteuning en de nodige opleidingen. Intern is er een duidelijke visie over mijn takenpakket.”

"Hier wordt sterk ingezet op persoonlijke ontwikkeling."

“Het is geruststellend dat Colruyt Group zoveel carrièremogelijkheden biedt. Als de job jou niet 100% ligt, of je bent na een tijdje toe aan verandering, kan je aan de slag in een andere context, of in een andere functie … Bij Colruyt Group worden beloftes nagekomen. Tijdens de sollicitatie hoorde ik bijvoorbeeld dat hier sterk wordt ingezet op persoonlijke ontwikkeling en opleidingen. Nu merk ik dat het écht zo is, het was geen verkooppraatje. En als ik vraag om in te schrijven voor een relevante opleiding, krijg ik altijd een ‘go’ van m’n leidinggevende.”

Anthony Dias, Junior Business Architect bij Colruyt Group

Het traject van een IT-starter bij Colruyt Group

Hoe ziet je eerste dag eruit bij Colruyt Group? Die spendeer je hoofdzakelijk met een uitgebreide briefing over praktische zaken, samen met de rechtstreekse leidinggevende. Zo ontvang je meteen een opleidingsplan, met concrete opleidingen en trainingen. Ook handig om snel je draai te vinden: een tijdelijke ‘peter of meter’, met wie je de eerste weken of maanden intensief zal samenwerken.

“Alvorens er écht in te vliegen, lopen nieuwkomers een weekje stage op de werkvloer in de winkel. Gevolgd door een week stage in een distributiecentrum. Soms organiseren we extra, aanvullende, stages die aansluiten bij je jobinhoud. Die stages zijn een echte stoomcursus in het leren kennen van je doelgroep. Zo zie je meteen de impact van je werk, op de collega’s én de klanten in de winkel,” vertelt Nathalie De Witte, Afdelingsverantwoordelijke IT Supply Chain Food.

Na de briefing door de leidinggevende is er een ontmoeting met de trainingsdesk. Da’s een afdeling die individuele opleidingsplannen opstelt. Dat gaat van hele specifieke opleidingen, zoals IT-tools die je nodig hebt voor de functie, tot projectmanagement. Alle interne opleidingen worden georganiseerd door de Colruyt Group Academy.

Colruyt Group IT digital Amon

Een nieuwe job in volle coronacrisis

Anthony Dias begon een jaartje terug als Junior Business Architect bij Colruyt Group: “Omdat in deze coronatijden de informele momenten wegvielen, zoals de lunch of babbels aan de koffiemachine, duurde het wat langer tot ik op alle vlakken ‘mee’ was. Maar nu loopt alles op rolletjes, dankzij de goede ondersteuning van mijn manager en collega’s. Het intensieve opleidingsplan op maat was tenslotte een geweldige boost om het bedrijf snel en grondig te leren kennen.”

Ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures op de afdeling IT & Digital bij Colruyt Group!

Als organisatie die coachend leiderschap hoog in het vaandel draagt, steunt Colruyt Group Amons awarduitreiking ICT & Digital Coach of the Year. Zien we jou op This is IT, hét event van Belgische ICT & Digital community?

Foto’s: © Colruyt Group

Back To Top