Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

8 tips om indruk te maken op jouw toekomstige IT-werkgever

Tijd om een frisse wind door je carrière te laten waaien? Amon’s gespecialiseerde headhunters in ICT & Digital spreken dagelijks tientallen IT-specialisten én IT-werkgevers. Dat maakt onze consultants perfect geplaatst om jou te adviseren over hoe je de strafste indruk kan maken op je toekomstige werkgever. Ga met deze 8 beproefde tips aan de slag en zet alweer een stap dichter richting jouw nieuwe droomjob!

Als je écht je droomjob wil binnenhalen, maak je maar beter indruk.
En daar krijg je vaak maar één kans voor!

Christophe VanDriessche, Managing Director Amon

Je cv: zet je meest relevante ervaring en realisaties in de verf

TIP 1  –  Stuur geen passe-partout cv

Schrijf de werkervaringen die het dichtste aansluiten bij de vacature nét iets uitgebreider uit. Ze zullen tijdens een gesprek wat meer aandacht trekken en jouw kansen vergroten. We beseffen het: opnieuw schrijfwerk. Maar élke vacature is uniek. Hetzelfde geldt voor het cv dat je op tafel legt.

TIP 2 – Jouw achievements maken jou uniek

Lijst in jouw cv niet enkel je verantwoordelijkheden op uit jouw vorige werkervaringen. Vermeld ook jouw achievements. Vertellen over wat je bereikt hebt, maakt jouw verhaal krachtiger én geloofwaardiger.

Bekijk meer tips op te scoren met je cv.

Tips van Amon om werkgevers te overtuigen en jouw droomjob in ICT en Digital te vinden.

Social media: de juiste etalage trekt de ideale werkgevers aan

TIP 3 – Een werkgever ziet alles wat je openbaar post

Zodra een werkgever je cv ontvangen heeft, gaat die jou even googelen. Let dus op met je publieke profielen op de sociale media. Wat je schrijft en post op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter … kan het beeld over jou maken of kraken. Wees je er dus van bewust hoe je jezelf daar voorstelt.

TIP 4 – Je LinkedIn-profiel is je visitekaartje

Maak een goede eerste indruk op het meest gebruikte social media-platform voor professionals. Wanneer je ergens solliciteert voor een IT-job, moet je er op rekenen dat je LinkedIn-profiel met een vergrootglas bekeken wordt. Bovendien is het ook hét kanaal waar jouw droomjob jou vindt, in de plaats van omgekeerd.

  • Het lijkt misschien irrelevant, maar zorg toch maar voor een kwalitatieve profielfoto. Wist je dat je zo zeven (7!) keer meer kans maakt om gevonden te worden dan zonder foto?
  • Schrijf een functietitel en een summary die voor zichzelf spreken. Wie en wat ben jij, en wat is jouw ding absoluut níét? Benadruk de zaken die je écht graag doet.
  • Voeg details toe. Heb je heel specifieke technische vaardigheden? Vermeld ze zeker! Kernwoorden zoals SCRUM, Javascript, SAP, .NET, Citrix, Hyper-V … zijn belangrijke zoektermen voor recruiters. Ook relevante certificaten die je hebt behaald (bv. Professional Scrum Owner) zijn zeer relevant voor potentiële werkgevers.

Het job-interview: maak het persoonlijk

TIP 5 – Weet met wie je praat

Doe voorafgaand aan een interview wat research over diegene die je zal ontmoeten. Je hebt misschien gemeenschappelijke contacten of ervaringen. Niet het geval? Kijk of je een interessant artikel kan vinden over het bedrijf of de sector. Zo’n ijsbreker kan jou net een voetje voor geven op de rest.

Tips van Amon om werkgevers te overtuigen en jouw droomjob in ICT en Digital te vinden. TIP 6 – Een videosollicitatie is ook een échte sollicitatie

Wees jezelf ervan bewust dat ook een video-interview een indruk nalaat. Zorg dus voor zo weinig mogelijk afleiding. Kies voor een neutrale, egale achtergrond (blur!) en zoek een plek op zonder achtergrondlawaai, zoals een bellende partner of spelende kinderen.

Besteed aandacht aan je voorkomen: trek aan wat je zou dragen op een fysiek sollicitatiegesprek. Ook voelt een interview zonder reusachtige koptelefoon veel natuurlijker aan dan eentje mét.

 

TIP 7 – Kom scherp uit de hoek

Bereid 3 à 4 scherpe, krachtige vragen voor. Durf je toekomstige werkgever al tijdens het sollicitatiegesprek te challengen over de activiteiten van het bedrijf, de structuur van het team, de uitdagingen, enzovoort. Wanneer je de interviewer van zijn of haar sokken blaast, bewijs je dubbel en dik dat je al nadenkt over de rol en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Je zal scoren!

TIP 8 – Toon je eagerness

Informeer op het einde van het gesprek zeker naar de volgende stappen in de sollicitatieprocedure. Vraag ook wanneer je nieuws mag verwachten. Blijft de feedback uit? Bel gerust zelf eens. Kortom: stel je proactief op en toon hoeveel goesting je hebt om bij hen te gaan werken.

 

Alle vakjes afgevinkt? De kans dat topjobs jouw richting uitkomen wordt nu wel héél groot!

Solliciteer nu!

Back To Top