Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

This is IT: Hans Haverbeke van Port of Antwerp is ICT & Digital Coach Of The Year 2019

Gisteravond organiseerden we in Gent voor de zevende keer This is IT, dé hoogmis voor de Belgische IT-wereld. Hoogtepunt én nieuwigheid deze editie was de uitreiking van de award van ICT & Digital Coach Of The Year. Het was Hans Haverbeke, head of data & analytics bij Port of Antwerp, die verdiend met deze prijs voor uitstekend people management naar huis ging.

“Ik vind dit fantastisch en wil mijn hele team ontzettend bedanken voor de nominatie. Voor hen kom ik elke ochtend met plezier mijn bed uit,” reageerde een trotse Haverbeke. Hij zal een jaar lang het gezicht zijn van uitstekend people management en uitmuntende coaching skills binnen IT. “Een rol die hem als gegoten zit,” zegt initiatiefnemer en juryvoorzitter Christophe VanDriessche van Amon.

De jury noemt de vijf finalisten stuk voor stuk ijzersterk. Hans Haverbeke kon de juryleden het meest overtuigen, want bij hem zien ze een uitstekende balans tussen alle skills die een goede coach nodig heeft: communicatievaardig mét oog voor de carrière van de teamleden, in combinatie met een duidelijke visie en strategie. Ook zijn bijzondere en doordachte manier om een team samen te stellen, springt in het oog.

Breed gedragen award

Maar liefst 70 IT-teams uit heel Vlaanderen nomineerden hun coach voor de prijs. “We merken steeds sterker dat goed leiderschap dé sleutel is om IT-talenten aan boord te houden,” vertelt initiatiefnemer Christophe VanDriessche van Amon.

“We willen met deze award de aandacht vestigen op het belang van goede coaching en talentontwikkeling binnen teams en organisaties. Dat grote spelers als Telenet, Carrefour, AE, Dela, UCB en KPMG hun naam aan de award wilden verbinden, zegt veel over de nood aan IT-talent vinden én houden,” vervolgt VanDriessche.

Haverbekes team is in de wolken met de award, en niet alleen omdat er €7.500 teambudget aan vasthangt. “Zijn zelfrelativering en gevoel voor humor, gecombineerd met people management-skills en uiteraard een indrukwekkende inhoudelijke kennis, maken van Hans een heel fijne leidinggevende,” zegt Inge Lemmens, medewerker van Haverbeke.

Wat ze precies gaan doen met de prijs, dat weten ze nog niet. Vast staat dat ze er met het hele team op uit zullen gaan, buiten de hun zo vertrouwde haven. Amon wenst hen alvast een fantastische teambuilding toe!

LEES OOK: ZO WAS THIS IS IT 2019

Back To Top