Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

“Het geheim achter het succes van TheValueChain? Investeren in langetermijnrelaties, met onze klanten én onze SAP-consultants”

Inspirerende ICT & Digital employer in de kijker: TheValueChain

Vanop onze bevoorrechte positie in de ICT & Digital-community hebben wij van Amon een uniek zicht op wat er in de sector leeft. En dat willen we maar wat graag delen. In deze reeks interviews gaan we uitgebreid in gesprek met organisaties die ICT & Digital centraal zetten in hun bedrijfsvoering. We duiken in de diepte over hoe het is om als IT’er bij deze vooraanstaande bedrijven te werken.

Vandaag praten we met Dieter Oversteyns, samen met Ivan Leysen Managing Partner van TheValueChain. Hij legt uit hoe het razendsnel groeiende SAP-bedrijf ook in niet-evidente tijden de nauwe band met zijn Consultants blijft bewaken. Drie van hen getuigen dat hun werkgever daar met verve in slaagt en vertellen wat hen nog meer trots maakt op hun job.

TheValueChain: koploper in vertrouwen én commitment

De klantgerichte aanpak van TheValueChain is een succes. Het bedrijf uit Kontich is een koploper in SAP-innovatie en kende het afgelopen decennium een forse groei. Het bedrijf maakt de bewuste keuze om te blijven investeren in innovatie en een sterke, maar vlakke, structuur die toelaat om snel, dynamisch en flexibel te werken.

Samenwerken met TheValueChain is verfrissend, voor klanten én medewerkers. Dieter Oversteyns, een van de twee Managing Partners, geeft tekst en uitleg: ”We investeren veel tijd in het uitbouwen van een langetermijnrelatie en een vertrouwensband. Transparant communiceren vormt daarvan de basis.”

Bij TheValueChain is er ook ruimte voor initiatief en eigen inbreng van de werknemers. Hoe dat werkt? “We beschikken over een stevige structuur met korte beslissingslijnen en een stevige coaching. Zo focussen de managers vooral op empowerment van onze medewerkers. ‘Wij geven jou wat je nodig hebt om je idee te realiseren, en vervolgens zien we wat er uit de bus komt’, is zowat onze filosofie,” vertelt Dieter Oversteyns.

Investeren in relaties op lange termijn

TheValueChain investeert al jarenlang in innovatie, kennisdeling, interne demosystemen en innovation tracks. Zo is TheValueChain vaak een early adopter en partner voor bedrijven die nieuwe SAP-toepassingen implementeren.

Ook in de toekomst wil TheValueChain absolute koploper blijven in innovatie. Dieter Oversteyns geeft een voorbeeld: “Binnen TheValueChain werken we met een innovation tribe: een groep medewerkers die trends en vragen van klanten oppikken en onderzoeken. Als we potentieel zien, bouwen we een business case uit voor een eigen Accelerator of Solution als toevoeging op onze standaard SAP-consultancy. Dat kunnen we vervolgens gaan pitchen bij onze klanten.”

“Dankzij onze brede expertise en specifieke sectorkennis durven we échte commitments aangaan met de klant. Bij kmo’s gaat het vaak over integrale transformatieprocessen, van de probleemanalyse tot het implementeren van oplossingen en de opvolging achteraf. Veel klanten begeleiden we jarenlang.”

Dieter Oversteyns, Managing Partner bij TheValueChain

"We gaan échte commitments aan."

“In ons werk voor grote, multinationale bedrijven maken we het verschil met onze pragmatische aanpak, om alles zo eenvoudig mogelijk te houden. Vaak starten we met een oplossing voor de Belgische poot van een multinational – die later soms een internationaal verlengstuk krijgt.”

“TheValueChain is een werkgever die luistert én doet wat hij belooft”

Inspraak voor medewerkers en een transparante communicatie staan centraal voor Dieter Oversteyns en Ivan Leysen, Managing Partners bij TheValueChain. Oversteyns: “We betrekken mensen vanaf minuut één, zodra ze bij ons aan de slag gaan. Onze Teamleads vervullen daarbij een coachende rol. Zij creëren het werkkader voor onze SAP-Consultants, die vervolgens zélf op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing voor de klant.”

Miriam Mindrila, Customer Experience Consultant, apprecieert de transparante en niet-hiërarchische communicatie van het bedrijf: “Het management communiceert op een heel open manier. Net als mijn rechtstreekse leidinggevende, die voor mij in de bres springt als het nodig is. Da’s erg fijn.”

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021 Miriam Mindrila

“Ik vind het bijzonder verrijkend dat je bij TheValueChain volop nieuwe ideeën kan aanbrengen. Er wordt ook echt naar geluisterd. Sinds het begin apprecieerden de collega’s mijn kijk op de zaken. En omdat het management zo dicht bij ons staat, kunnen ze ook snel feedback geven. Een voorbeeld: de Knowledge Evenings, waar je nieuwigheden, best practices en lessons learned kan delen met de collega’s.”

Miriam Mindrila, Customer Experience Consultant bij TheValueChain

Coachend leiderschap

TheValueChain zet sterk in op ‘coachend leiderschap’. Hoe ervaart Matthias Cobbaut (SAP-Consultant) die aanpak? “Ik vind het bedrijf weinig hiërarchisch georganiseerd. Ik ben gestart toen er 60-70 mensen aan boord waren. Toen kende je effectief iedereen binnen het bedrijf. Sindsdien is er eigenlijk weinig veranderd. Mijn rechtstreekse leidinggevenden zijn eerder coaches dan echte ‘bazen’. De samenwerking verloopt ongeveer op dezelfde manier als met de andere collega’s. De managers zijn er om jou het leven makkelijker te maken. Zij helpen bij vragen of als er een probleem opduikt bij een klant. Zo kan ik me beter concentreren op mijn echte job.”

Technische opleiding en SAP-certificaten

TheValueChain investeert continu in opleiding en bijscholing. Dieter Oversteyns vat kort samen: “Kennis bijspijkeren doe je hier op 3 manieren. In eerste instantie zijn er specifieke inhoudelijke opleidingen, binnen je team. Ten tweede hebben we externe opleidingsdagen, in een groep van 8 tot 10 personen uit verschillende teams. Daar focussen we vooral op het ontwikkelen van social skills, zoals teamcoaching, sociale intelligentie, leadership … Ten slotte overlegt elke medewerker 2 keer per jaar met zijn of haar Teamlead, over het carrièrepad en de groeikansen.”

De opleidingen zijn zo goed mogelijk afgestemd op het profiel, het werkgebied en de interesses van de SAP-Consultants. Matthias Cobbaut geeft tekst en uitleg: “Heel interessant vind ik de technische opleidingen over de verschillende SAP-modules en toepassingen. Zo volgde ik bijvoorbeeld een opleiding over conversational AI om chatbots te bouwen, een SAP-cursus in Parijs … Iedereen binnen het bedrijf krijgt trouwens de kans om SAP-certificaten te halen, rond specifieke thema’s of nieuwe technologieën.”

Ook de niet-technische opleidingen vallen in de smaak bij Matthias: “Het bedrijf voorziet interessante opleidingstrajecten om je soft skills te ontwikkelen. In mijn eerste jaar bij TheValueChain nam ik bijvoorbeeld deel aan een tweedaagse workshop rond time management, sociale vaardigheden, omgaan en communiceren met klanten …”

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021 opleiding

Een duidelijk groeitraject als extra troef

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021

“Als we potentieel of talent zien bij onze medewerkers, helpen we om het te ontplooien. Wie dat wil, kan bij ons altijd bijleren over nieuwe SAP-oplossingen. Of op termijn doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid.”

Dieter Oversteyns, Managing Partner bij TheValueChain

Jorgé Hermans, Junior SAP-Consultant bij TheValueChain, is nog steeds heel blij met zijn keuze voor TheValueChain: “Bij andere bedrijven blijft men vaak op de vlakte over het vooropgestelde carrièrepad en je groeikansen. Het valt me op dat TheValueChain nu al heel open communiceert over eventuele promoties, beschikbare opleidingen of het loonpakket. Ik vind het handig én efficiënt om dat op voorhand te weten.”

Ook Miriam Mindrila, Customer Experience Consultant, heeft lof voor de HR-aanpak van TheValueChain: “Al tijdens het eerste sollicitatiegesprek had ik de indruk dat ze écht naar me luisterden. Sindsdien mocht ik al enkele supermooie kansen grijpen, om mee te bouwen aan de groei van het Customer Experience-team. TheValueChain is een werkgever die luistert én doet wat ze belooft. En zelfs meer. Ze weten waar ik heen wil – en ze pushen me niet in een andere richting. Wél trachten ze ons af en toe uit onze comfortzone te halen. Maar die aanpak helpt om vernieuwend en creatief te blijven. En wanneer je een keertje iets niét ziet zitten, kan je dat altijd signaleren. Ook dan respecteren ze je mening.”

“Drive en motivatie belangrijker dan cv of specifiek IT-diploma”

Bij het SAP Consultancy-bedrijf TheValueChain werken vandaag 260 mensen, vooral senior- en medior-profielen. Het bedrijf wil tijdens de komende drie jaar evolueren naar een team van 400 medewerkers. Door organisch te groeien, maar ook via overnames. Dé uitdaging is en blijft de zoektocht naar nieuw talent.

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021

Dieter Oversteyns, Managing Partner bij TheValueChain: “SAP is een niche binnen IT. Maar de vraag naar SAP-oplossingen is groot. Er is dus ruimte om snel te groeien. Maar we willen het risico niet lopen dat we moeten inboeten aan kwaliteit en expertise. Nieuwe mensen aanwerven doen we daarom heel bewust. En met mondjesmaat. Een stevige drive om bij te leren vinden we hier belangrijker dan een indrukwekkend cv. Daarom zoeken we naar mensen die met hart en ziel bij ons aan de slag willen. Dat is meteen ook de reden waarom we er telkens in slagen om the extra mile te gaan voor onze klanten.”

SAP: veel meer dan enkel IT

“TheValueChain is geen IT-speler pur sang. Ongeveer 20 à 30 % van onze workload is ‘pure IT’. We hanteren een veel ruimere kijk op SAP-oplossingen, met het analyseren en optimaliseren van volledige business-processen. Op dit moment zoeken we heel wat uiteenlopende profielen: experts in machine learning, finance consultants, projectmanagers …”

Dieter Oversteyns, Managing Partner bij TheValueChain

"Door onze ruime kijk op SAP hebben we medewerkers met uiteenlopende profielen nodig."

Jorgé Hermans is pas begonnen bij TheValueChain, als Junior SAP-Consultant. Hij blikt terug op z’n eerste ervaring met het bedrijf: “Ik was al een tijdje aan het uitkijken naar een job als SAP-Consultant. Toen TheValueChain me contacteerde, greep ik m’n kans. Ik heb nochtans geen IT-diploma. Een drietal jaar key user-ervaring in SAP Finance was de basis.”

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021

TheValueChain kan sinds 6 jaar ook rekenen op Matthias Cobbaut, Consultant-Developer. Hij bouwt applicaties of extensies in SAP. Dat doet hij meestal bij de klant zelf. Via TheValueChain was hij ondertussen actief in verschillende sectoren: “Op dit moment ben ik bezig met plant maintenance in de luchtvaartsector. Eerder werkte ik ook al in de voedingssector, transport, energiedistributie … Dat zorgt telkens voor nieuwe uitdagingen!”

Intensief traject voor nieuwe medewerkers

Ja, starten bij TheValueChain is best spannend, met een pittig opleidingstraject. In sneltempo maak je kennis met alle ins & outs van het bedrijf. Plus natuurlijk een heleboel ultraboeiende SAP-workshops en coaching-sessies gericht op het ontwikkelen van je persoonlijke skills.

Over het algemeen werft TheValueChain vooral ervaren SAP-Consultants aan. Om die instroom te blijven verzekeren, organiseerde het twee jaar geleden een eerste Academy-traject, met een tiental starters. De Rising Star Academy is bestemd voor young professionals die al een eerste werkervaring op zak hebben, vaak als key user van een ERP-oplossing – of die bijvoorbeeld beschikken over affiniteit met logistieke processen.

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021 rising star academy

Jorgé nam onlangs deel aan dit Rising Star Academy-traject: “Starten doe je met een intensieve, fulltime opleiding van 7 weken. Dan zit je van maandag tot vrijdag samen met je collega-Rising Stars op hotel. Tijdens die periode krijg je alvast opleiding voor enkele specifieke SAP-modules. Alle workshops zijn in handen van collega’s binnen het bedrijf. Tegelijk krijg je workshops die je soft skills aanscherpen.”

“Een SAP-Consultant bij TheValueChain is de link tussen het systeem en de mensen op de werkvloer. In die functie is het belangrijk om adequaat problemen te analyseren, overtuigende presentaties te maken … Of je leert omgaan met kritische reacties op geplande veranderingen.”

Jorgé Hermans, sinds maart 2021 SAP-consultant bij TheValueChain

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021 Jorgé Hermans

Thuiswerk counteren met TheValueChain on tour

“Als de werknemers niet naar kantoor kunnen komen, zoeken we ze zelf wel op,” dachten Dieter Oversteyns en Ivan Leysen – Managing Partners van TheValueChain. Sinds maart 2021 is het duo on tour met een TheValueChain-busje. Zo overbruggen ze zélf – en op een veilige manier – de afstand met hun medewerkers. Het is één van de vele initiatieven die bijdragen aan de geweldige sfeer bij het bedrijf.

Dieter Oversteyns, Managing Partner bij TheValueChain, motiveert het initiatief: “Bij elke stop nodigen we een groepje collega’s uit, buiten aan het busje. Dan eten en drinken we iets, slaan we een babbeltje, … Dat typeert de spirit binnen het bedrijf: de deur staat altijd open voor onze medewerkers.”

Dieter Oversteyns: “Een ander bijvoorbeeld is TheValueChain Heartbeat, een company wide event dat 4 keer per jaar plaatsvindt. Telkens op het programma: delen van de ins & outs binnen het bedrijf, het voorstellen van nieuwe medewerkers, klanten en projecten … Dat klinkt wat serieus, maar we wisselen telkens af met een flinke portie ontspanning. Zo hadden we onlangs een match van de Rode Duivels op groot scherm. Nog een ander initiatief is TheValueTime – in kleine groepjes op restaurant gaan met enkele collega’s én een van de Managing Partners. Zo houden we voeling met iedereen binnen het bedrijf. En het is ook gewoon plezant om met iedereen nog eens bij te praten.”

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021

“Bij TheValueChain draait het om mensen. Onze team-events zijn erg belangrijk voor de teamspirit en het contact tussen de collega’s, die vaak op verplaatsing aan de slag zijn bij de klant. We investeren veel tijd en energie in de band met onze consultants. Met resultaat: veel mensen van het eerste uur werken vandaag nog steeds voor ons.”

Dieter Oversteyns, Managing Partner bij TheValueChain

Een uitstekende teamspirit

En wat gezegd over de sfeer bij TheValueChain? Miriam Mindrila, Customer Experience Consultant, is enthousiast: “Bij TheValueChain werk je niet elke dag nine-to-five. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de prettige werkomgeving en de regelmatige afterworks met de collega’s. Het voelt hier een beetje als familie. Met open mensen en een toffe mentaliteit. TheValueChain investeert niet alleen in work, maar ook in het life-gedeelte. Da’s geen verkoopspraatje, ik spreek uit eigen ervaring.”

Matthias Cobbaut werkt al 6 jaar als SAP-consultant bij TheValueChain. Ook voor hem is de goede sfeer een opvallende constante: “Ik had van meet af aan een goed gevoel bij TheValueChain. Veel collega’s zijn ondertussen ook vrienden. En het werk zelf is heel boeiend, met meer dan voldoende kansen om mezelf te ontplooien. Hier wordt echt geluisterd naar mijn mening, op alle niveaus. Heel vaak kan dat gewoon tijdens één van de bedrijfsevents, waar je met alle collega’s een praatje kan maken. Ook met de managers.”

TheValueChain SAP Amon This is IT 2021
TheValueChain SAP Amon This is IT 2021

Jorgé Hermans begon recent bij TheValueChain, als Junior SAP-Consultant: “Het principe van work hard, play hard leeft écht bij TheValueChain. Er wordt best wat flexibiliteit van ons verwacht, maar daar staat ook heel wat tegenover: een geweldige sfeer, spontane events en originele activiteiten met het team …”

Zin om verder kennis te maken met TheValueChain? Check de website!

Positieve werksfeer blijft intact, ook na sterke groei

Opmerkelijk: vrijwel alle medewerkers van het eerste uur – in 2011 – zijn nog altijd aan boord bij TheValueChain. En daar is Dieter Oversteyns, een van de twee Managing Partners van TheValueChain, terecht trots op: “Dat betekent dat het bedrijf een goede voedingsbodem biedt voor groei en carrièrekansen. Als koploper in innovatie zijn we erin geslaagd om onze positieve bedrijfscultuur en werksfeer intact te houden. Da’s belangrijker dan snel groeien. De groei volgt dan vanzelf.”

Miriam Mindrila, Customer Experience Consultant: “Bij TheValueChain bouw ik mee aan een mooi project. Supertof dat ik hier die kans krijg. Ik vind dat het plaatje helemaal klopt bij TheValueChain. Ze gaan echt op zoek naar SAP-consultants die passen in het bedrijf, met wie het 100% klikt. Tegelijk is er voldoende ruimte om jezelf te zijn. Hetzelfde verhaal hoor ik bij m’n collega’s. En last but not least: TheValueChain biedt kansen om hogerop te klimmen – of door te groeien naar een andere functie.”

"Als SAP-Consultant werk ik rechtstreeks samen met klanten. Mijn werk is zichtbaar en concreet."

“Ik vind het bijzonder leuk dat je als SAP-Consultant rechtstreeks kan samenwerken met klanten. En dat je werk heel zichtbaar en concreet is. Als ik een applicatie bouw, zie ik meteen het effect, bijvoorbeeld voor het managen van een logistieke stroom van a tot z. In mijn vriendenkring hoor ik regelmatig negatieve verhalen over werk, managers, collega’s … Zo’n verhalen heb ik niet – nooit gehad. Ik zeg volmondig JA als iemand vraagt of ik een job bij TheValueChain zou aanraden.”

Matthias Cobbaut, SAP-Consultant bij TheValueChain

Als nieuwkomer bij TheValueChain haalt Jorgé Hermans veel voldoening uit het samenwerken in team: “Ik vind het leuk om problemen op te lossen, de efficiëntie en winstgevendheid van onze klanten te verhogen … Als dat lukt, hebben wij goed werk geleverd. Voor deze job heb je een bepaalde mindset nodig: je moet graag puzzels leggen, altijd en overal blijven zoeken naar oplossingen. Telkens er eentje uit de bus komt, geeft dat enorm veel voldoening!”

Ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures bij TheValueChain!

Als organisatie die coachend leiderschap hoog in het vaandel draagt, steunt TheValueChain Amons awarduitreiking ICT & Digital Coach of the Year. Zien we jou op This is IT, hét event van Belgische ICT & Digital community?

Foto’s: © TheValueChain

Back To Top