Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Solliciteren via WhatsApp: een meerwaarde

Als headhunters in ICT en digital staan we dagelijks in contact met onze klanten, maar ook met potentiële kandidaten om hun vacatures in te vullen. Zoals onze vaste klanten het verwoorden: Amon heeft een gouden adresboek met interessante contacten die we telkens weten te matchen met een fantastische rol. 

Uiteraard juichen we spontane sollicitaties op onze IT-vacatures toe. Zo groeit ons netwerk van waardevolle ict-talenten. We leren kandidaten goed kennen, onthouden wat zij belangrijk vinden in een job en wanneer hun droomjob op onze plank ligt, hangen we meteen aan de lijn.

Drie redenen waarom solliciteren via WhatsApp een goed idee is

Solliciteren via WhatsApp - foto door Mika Baumeister via unsplash
WhatsApp verlaagt de drempel tussen kandidaat en jobconsultant aanzienlijk. Rechtstreeks en informeel polsen naar een job kan nu nog makkelijker.

Sinds kort kan je op elk van onze vacatures reageren via WhatsApp. Waarom we voor deze tool kiezen?

Reden 1 – veranderd zoekgedrag online

Cijfers wijzen uit dat mensen heel vaak via mobiele apparaten (smartphone en tablet) werk zoeken en zich kandidaat stellen voor een job. We zorgen er dus voor dat jobs meteen binnen handbereik liggen van geïnteresseerde talenten.

Reden 2 – een excellente candidate experience

Een user interface die niet gebruiksvriendelijk is, dreigt het juiste talent af te schrikken. Daar werken we proactief aan door geïnteresseerden de keuze te bieden hoe ze het liefst solliciteren. Zo laten we het sollicitatieproces zo vlot en snel mogelijk te verlopen.

Reden 3 – nog directer persoonlijk contact

Eén van de absolute sterktes van Amon – waar zowel talenten als klanten ons voor prijzen – is onze persoonlijke aanpak. Elke consultant volgt haar of zijn vacatures en kandidaten nauwgezet en betrokken op. Nu we geïnteresseerden de kans bieden om via WhatsApp rechtstreeks en informeel met de jobconsultant te communiceren, maken we die drempel nog lager.

 

En wat ná het WhatsApp-contact?

Of ons contact met ICT-talenten dan nog wel zo kwalitatief is? Natuurlijk. Want het is uiteraard niet zo dat het hele sollicitatieproces via WhatsApp verloopt. In het eerste verkennend infomeel gesprekje via WhatsApp polst de kandidaat doorgaans naar een aantal zaken die voor haar of hem belangrijk zijn in een job.

Wanneer er een positieve klik is, komt deze persoon in hetzelfde traject als een kandidaat die op een andere manier interesse toont in een van onze jobs. We bieden met WhatsApp voortaan een extra communicatiekanaal om snel en rechtstreeks te polsen naar een job.

Benieuwd? Check deze boeiende jobs in IT en digital bij topbedrijven (en test onze WhatsApp-functie uit)!

Back To Top