Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Hein Wagner, een blinde man met een visie

Dat hij blind geboren werd? Dat staat de dromen van de Zuid-Afrikaanse keynote-spreker Hein Wagner niet in de weg. Hij liep marathons, voltooide een Ironman, trotseerde het water van de Zambezi, beklom de hoogste bergen in de West-Kaap en ga zo maar verder. Op 23 maart 2023 reisde hij af naar Gent, om zijn visie te delen tijdens Amons event This is IT. Hoe maakt Hein het onbereikbare waar?

Een eerste schoolrapport aan de Pioneer School in Worcester (Zuid-Afrika) verklapte het al. “Hein heeft een groot aanpassingsvermogen en zin voor avontuur.” Meteen de verklaring voor eindeloos optimisme, doorzettingsvermogen en succes. En waar Hein als tiener nog worstelde met zijn visuele beperking, beschouwt hij blind zijn vandaag als het grootste geschenk in zijn leven.

Blind zijn was het grootste geschenk dat ik mij kon wensen.

Hein begon zijn carrière als telefonist, maar vond al snel zijn weg in de IT-industrie. Hij ging aan de slag voor bedrijven als MWeb en Thawte Consulting, waar hij zich opwerkte tot international sales manager en leidinggevende.

Hein Wagner a blind man with a vision Gent Amon This is IT
Heins ervaringen en zijn uitzonderlijke visie op het leven leverden hem talloze uitnodigingen op om zijn verhaal te delen.

Verblind door mogelijkheden

Zijn sportieve en professionele successen en zijn positieve kijk op het leven leverden Hein heel wat uitnodigingen op om zijn verhaal te delen. Daarom besloot hij in 2004 om zich voltijds te wijden aan een carrière als motivational spreker.

I’m blind, blinded with possibilities.

Hein Wagner a blind man with a vision amon this is it

Met humor en wijsheid belicht hij de lichtere kant van het leven in tijden van duisternis: iets wat aanslaat bij publiek van over de hele wereld. Of hij zijn toehoorders nu laat lachen of dwingt tot introspectie: hij wil hen doen beseffen dat ze alles kunnen bereiken wat ze maar willen.

Zijn motto? Alles wat onmogelijk lijkt, is mogelijk. Verander gewoon de manier waarop je naar de dingen kijkt. Denk niet in beperkingen en maak je geen excuses. Ook wat onbereikbaar lijkt, is haalbaar. En daar ligt net de sleutel tot geluk en succes.

Alles wat onmogelijk lijkt, is mogelijk.
Verander gewoon de manier waarop je naar de dingen kijkt.

Voor zijn voortdurende inzet voor ‘sociale verheffing’ kreeg Hein in augustus 2014 een ereprijs in zijn geboorteland: de Gouden Sleutel van de Universiteit van Stellenbosch. Daarnaast is hij ook een inspirerend merkambassadeur voor SAP. Samen met zijn dochter en vrouw verdeelt hij zijn tijd tussen Zweden en Zuid-Afrika. Als hij niet de wereld rondreist voor één of andere motivational talk, zoals die in Gent op Amons vorige editie van This is IT.

Back To Top