Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR

Elk groeiend bedrijf stoot vroeg of laat op uitdagingen, op alle vlakken. Daar goed mee omgaan en echt succesvol worden? Dat lukt pas als je als bedrijf de juiste medewerkers aan boord hebt. Kwalitatieve rekrutering vormt dus het cruciale fundament van elk Human Resources-beleid.

Om kwalitatief te rekruteren heb je medewerkers nodig met de juiste vaardigheden en kennis.

Christophe VanDriessche, managing director Amon

Dieper bedrijfsinzicht als fundament

Wie voor een bedrijf de juiste medewerkers wil aantrekken, moet snel een diepgaand inzicht verwerven in élk deeldomein van de bedrijfsvoering en de HR van een organisatie:

  • historiek, visie en belangrijke strategische plannen
  • doelstellingen en ambities
  • organisatiestructuren, producten- en dienstenportfolio
  • veranderingsmanagement
  • bedrijfscultuur
  • verloningstructuren- en beleid
  • opleidingsbeleid
  • retentiebeleid

Bij Amon vinden we het logisch dat wanneer je als Consultant Executive Search geloofwaardig en succesvol wil meebouwen aan een organisatie, je een volwaardige sparring partner moet zijn voor de business-afdelingen en de directieén moet je hen durven challengen.

Geen wonder dat heel wat succesvolle HR Directors of Business Directors een achtergrond in Executive Search hebben.

Christophe VanDriessche, managing director

Executive Search volgens Amon

Executive Search, ook wel bekend als headhunting, is een manier van rekruteren waarbij kandidaten rechtstreeks benaderd worden. En dit altijd vanuit een heel specifieke nood of vacature in een bedrijf.

Een Consultant Executive Search brengt de bedrijfsnoden in kaart en vertaalt die naar de kandidaat. Hierbij legt hij of zij de grootste diepgang aan de dag. De knowhow en kennis verzamelen om dat te kunnen, vergt tijd. Deze methodiek kan je niet vergelijken met die van interimkantoren of werving- en selectiekantoren die ‘no cure, no pay’ werken.

Executive Search gebeurt altijd vanuit een win-win-perspectief. Terwijl de kandidaat een interessant track record heeft voor het bedrijf, is de vacature een stap vooruit in de loopbaan van de kandidaat.

Christophe VanDriessche, managing director Amon

In Executive Search zit veel diepgang en wederzijds engagement. Je werkt een pak minder vluchtig en opportunistisch dan bij een klassiek werving- en selectiekantoor. Executive Search vertrekt vanuit de werkelijke uitdagingen waar een bedrijf voor staat, niet vanuit de kandidaat die een job zoekt. Een belangrijke nuance en een wezenlijk verschil voor het rekruterende bedrijf. Maar ook kandidaten die door Amon opgebeld en naderhand richting hun nieuwe functie begeleid worden, merken de kwaliteit op en appreciëren de persoonlijke aanpak.

Back To Top