Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Dé 3 leadership-tips van Jan Hollez, de ICT & Digital Coach of the Year 2021

Jan Hollez, CTO van FoodTech scale-up Deliverect, mag zich sinds kort de ICT & Digital Coach of the Year noemen. Hollez is dus hét toonvoorbeeld van een coachende manier van leidinggeven. Met andere woorden: of je nu in een leidinggevende functie zit of nog aan het begin van je carrière staat, van deze kanjer kan je vast wat opsteken! We vroegen hem naar zijn 3 belangrijkste mantra’s. 

1. Lead by example

Jan Hollez: Ik ben wat allergisch voor het woord ‘manager’ en al zeker voor ‘baas’. Bij Deliverect spreken we over ‘leaders’, want leading by example is wat we doen.

Als leader of coach is het je taak om je collega’s te inspireren. Zo bereik je samen het meest. Zelf ben ik heel positief ingesteld, ik zie altijd het best mogelijke scenario. Mijn medewerkers voelen mijn enthousiasme en positiviteit en pikken die op. Zo ontluikt die passie ook bij hen en ontstaat er automatisch een sterke dynamiek die tot straffe resultaten leidt.

2. Wees aanspreekbaar

Jan Hollez: Als leader moet je uitstralen dat mensen bij je terechtkunnen, met alles. Wanneer een collega je vertrouwt, zal die ook naar je toe durven komen met moeilijkere issues. Als coach creëer je een veilige werkomgeving. Die heb je nodig om als team vooruit te komen.

Ik vraag zelf trouwens veel feedback aan iedereen met wie ik samenwerk. Zo blijf ik enorm veel bijleren.

3. Zorg voor ownership & empowerment

Jan Hollez: Als je het goede in iedereen ziet, hen de ruimte en de mogelijkheden biedt, dan bloeien mensen open. Vertrouwen geeft mensen zelfvertrouwen.

Daarom maak ik tijd om met mijn mensen te bekijken waarin ze goed zijn, te zoeken naar een jobinvulling die helemaal bij hen past. Zo brengen we samen het beste in elke collega naar boven.

Wie bij ons als leader werkt, krijgt bovendien een personal coach. En mensen die spontaan leiding nemen, evolueren snel naar een leidinggevende rol. Zo empoweren we onze mensen om te groeien in een richting die hun passie aanwakkert.

Hoe ga je in jouw organisatie om met talent? Zit iedereen op de juiste plaats?
Check het met de Amon Talent Scan!

Back To Top