Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Jan Hollez, CTO van Deliverect wint award ICT & Digital Coach Of The Year

“Dé perfecte persoon om deze sector te laten zien hoe je talent laat openbloeien,” zegt Christophe VanDriessche van Amon, die het initiatief nam voor de verkiezing van de ICT & Digital Coach of the Year. Jan Hollez, Chief Technology Officer bij de Gentse FoodTech scale-up Deliverect, nam de prijs op 26 oktober in ontvangst tijdens This is IT, dé jaarlijkse hoogmis voor de Belgische IT-wereld.

Alle zes de finalisten werden bij hun nominatie door collega’s geroemd omdat ze talent te helpen groeien. De jury polste naar hun leiderschapsgeheimen en kon dat alleen maar beamen. Maar winnaar Jan Hollez haalde over de hele lijn de hoogste score.

Jury ICT & Digital Coach of the Year 2021 - Amon - this is IT

Hollez is een IT’er in hart en nieren, en tegelijk een people person. Zo slaagt hij erin een heel aantrekkelijke bedrijfscultuur te creëren.

Jury ICT & Digital Coach of the Year 2021

“Jan Hollez kiest er bewust voor om tijd en middelen te investeren in het empoweren van mensen. Hij is een IT’er in hart en nieren, en tegelijk een people person. Zo slaagt hij erin een heel aantrekkelijke bedrijfscultuur te creëren voor Digital medewerkers,” klinkt het bij de jury.

Wellicht is het dus geen toeval dat Deliverect eerder deze maand al ‘Venture company of the year’ werd en ook een nominatie voor de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’ binnenhaalde.

Zelf zegt Hollez: “Als je het talent in mensen erkent, dan bloeien mensen open. Daarom vind ik het zo belangrijk om medewerkers te coachen, in plaats van te managen. Met ownership en een open feedbackcultuur zorg je ervoor dat mensen graag komen werken en hun verantwoordelijkheid nemen.”

Team Deliverect valt mee in de prijzen

Jan Hollez mag vanaf vandaag een jaar lang de titel dragen van ICT & Digital Coach Of The Year. Zijn team krijgt bovendien een eventcheque van € 7.500 om de teamgeest nóg een boost te geven. Want zelfs de beste coach kan alleen floreren dankzij zijn team.

Een glunderende Jan Hollez zegt zelf: “Als coach draait het voor mij altijd om het team. Ik ben blij dat ik hen heb kunnen laten winnen vanavond. Veel awards gaan over groei en cijfers. Deze draait om team en culture, en doet daarom extra veel deugd.”

Stijn Verhaegen, de Deliverect-medewerker die Hollez nomineerde, reageert tevreden. “Jan gaat meer dan verdiend met deze award naar huis. Hij leert ons te durven dromen, heeft visie en inspireert. Je krijgt veel vertrouwen, en voelt je tegelijk erg geruggensteund. Toen ik zelf doorgroeide van programmeur tot team lead wist ik me enorm gesterkt in mijn groei.”

Veel awards gaan over groei en cijfers. Deze draait om team en culture, en doet daarom extra veel deugd.

Jan Hollez (Deliverect)
ICT & Digital Coach of the Year 2021

80 nominaties, 6 finalisten

“Wij merken steeds vaker dat goed leiderschap dé sleutel is om IT-talenten aan boord te houden. Met deze award zetten we mensen en bedrijven in de bloemetjes die consequent investeren in talentontwikkeling,” vertelt initiatiefnemer Christophe VanDriessche van Amon.

Maar liefst 80 IT’ers uit heel Vlaanderen nomineerden hun coach voor de prijs.
Deze zes coachende leiders haalden de shortlist:

  • Jan Hollez – CTO bij Deliverect
  • Kenneth van Rumste – IT Manager bij BMW Group
  • Wim Nagels – CIO bij DPD
  • Micha Albertijn – Manager Process & Technology Services bij Matexi
  • Peter Thijs – CTO bij Napoleon Sports & Casino
  • Wim Van Uytven – Team Manager IT bij Colruyt Group
Christophe VanDriessche - Managing Director van Amon Headhunters in ICT & Digital

Met deze award zetten we mensen en bedrijven in de bloemetjes die consequent investeren in talentontwikkeling.

Initiatiefnemer Christophe VanDriessche (Amon)

Nood aan IT-talent in alle sectoren

“We hebben het altijd over de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden op de IT-arbeidsmarkt. En hoe moeilijk het is om goede medewerkers aan boord te houden. Maar veel talent gaat verloren omdat er te weinig aandacht gaat naar persoonlijke ontwikkeling,” stelt initiatiefnemer Christophe VanDriessche. “Net daarom is het zo belangrijk om ruimte te geven aan talent, om medewerkers te blijven uitdagen en te doen groeien.”

“Ook dit jaar wilden heel wat belangrijke bedrijven, die IT en Digital centraal zetten in hun strategie, hun naam aan de award verbinden. Dat zegt veel over de enorme nood aan IT-talent. Niet alleen om sterke medewerkers te vinden, maar ook om ze te houden,” merkt VanDriessche nog op.

Met de steun van deze partners

Partners This Is IT 2021
Back To Top