Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Waarom Amon kiest voor OTYS als digitale tool

Rekrutering is de eerste bouwsteen van een succesvolle organisatie. Om als organisatie te groeien, moet je talent aantrekken en ontwikkelen. Het is als HR-dienst of rekruteringsbedrijf van groot belang om een community van kandidaten op te bouwen en deze op een efficiënte en doelgerichte manier op te volgen. In de oververhitte arbeidsmarkt van vandaag is dat niet anders. 

Amon kiest al sinds de opstart in 2007 voor OTYS als digitale tool bij het opbouwen en opvolgen van onze community. Christophe VanDriessche, managing director van Amon, legt uit op welke manier een uitgekiend Applicant Tracking System (ATS) zoals OTYS helpt bij het ondersteunen van het menselijke werk van de headhunter en hoe de tool het vinden en opvolgen van de juiste match tussen bedrijf en kandidaat makkelijker maakt.

Hoe lang werkt Amon al met OTYS, en waarom viel de keuze uiteindelijk op deze speler?

“In 2007 was de keuze voor OTYS een no brainer voor ons. Ze waren toen als jong Nederlands bedrijf het enige ATS dat zoveel functionaliteiten en krachtige relationele modules bevatte. OTYS liet ons toe om al onze activiteiten vanuit één centraal platform beheren.”

“Door de jaren heen is OTYS geëvolueerd tot een volwaardig SaaS-speler (Software as a Service) die actief is in 25 landen. Het bedrijf blijft steeds investeren in interessante integraties via API’s, wat ons als gebruiker toelaat om zo breed mogelijk met data aan de slag te kunnen. We blijven OTYS steevast vergelijken met hun concurrenten – die intussen een pak talrijker zijn dan in de beginjaren – maar ze blijven voor ons op nummer één, dankzij de combinatie van een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de mogelijkheid om innovatieve oplossingen in het ecosysteem te integreren.”

Een vlotte candidate journey dankzij een uitgekiend ATS systeem

Wat is OTYS?

OTYS is een ATS (Applicant Tracking System) met een sterke prijs/kwaliteitverhouding dat het voor HR- en recruitment professionals mogelijk maakt om gericht met data aan de slag te gaan. Tegelijk zet het platform op een intelligente manier in op integratie (via API’s) met andere gespecialiseerde platforms en tools om meer accurate data te verzamelen, zodat we sneller de juiste en beste kandidaten voor vacatures spotten en benaderen.

Hoe helpt OTYS bij het matchen van de perfecte kandidaat met een jobfunctie? Hoe slaagt Amon erin om uit duizenden kandidatenprofielen toch telkens opnieuw een selectie van enkele kandidaten te vinden die bij de bedrijfscultuur passen?

“OTYS zorgt ervoor dat we kandidaatgegevens op een heel gestructureerde manier kunnen bijhouden. Het platform ondersteunt ons in onze core rekruteringsprocessen en stelt ons in staat om een optimale candidate experience en opvolging te creëren. Op deze manier kunnen we met glans onze rol als career advisors opnemen. Daarnaast biedt OTYS de nodige ondersteuning om de privacy van kandidaten te garanderen.”

Welke integraties vindt Amon zelf het meest verrijkend of interessant voor headhunters in IT?

“OTYS heeft een heel uitgebreid palet aan integratie- en koppelingsmogelijkheden met partners. Door de strategische keuze van OTYS om meer te focussen op het ondersteunen van kernprocessen, heb je nood aan dit ecosysteem van partners om je digitale roadmap uit te bouwen en je processen verder te automatiseren. Dit gaat van koppelingen met ERP-oplossingen, marketing automation tools, robotic process automation (RPA) tools, search engines, …”

De rol van de headhunter bestaat er nog steeds in om die ideale cultural match te maken, dat is mensenwerk, maar je hebt een tool nodig die je toelaat om te focussen op dat mensenwerk. A digital tool to leverage human interaction.

Christophe VanDriessche, managing director Amon, over OTYS

“We hebben intussen de reflex om – vooraleer we zelf op zoek gaan naar een toepassing – altijd bij onze OTYS customer succes manager na te vragen welke partners ons een toegevoegde kunnen bieden. Zo is OTYS niet alleen een ‘leverancier’, maar ook een echte sparring partner.”

“Een tool die veel potentieel biedt, is Actonomy. Deze plug-in is een geïntegreerde semantische zoek- en matching-oplossing gebaseerd op artificiële intelligentie. De tool stelt ons voor elke vacature een aantal topprofielen voor.”

Kan je een voorbeeld geven van zo’n interessante koppeling?

“Een tool die veel potentieel biedt, is Actonomy. Deze plug-in is een geïntegreerde semantische zoek- en matching-oplossing gebaseerd op artificiële intelligentie. De tool stelt ons voor elke vacature een aantal topprofielen voor.”

“Hierdoor kunnen we zeer efficiënt in interactie gaan met geknipte kandidaten voor de vacature en ons focussen op onze rol als career advisor en ‘matchmaker’. De technologie assisteert ons dus in onze zoektocht naar de perfecte kandidaat, maar ook hier geldt: de ultieme finishing touch ligt in de menselijke handen van onze getalenteerde headhunters. Zij slagen er als geen ander in om in te schatten of dé match er uiteindelijk is of niet.”

Verder praten?

Heeft dit artikel je geïnspireerd, of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Back To Top