Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

Onboarding van nieuwe medewerkers: een bad in de bedrijfscultuur

“Ik had me mijn eerste werkdag toch een beetje anders voorgesteld,” zegt kersvers Amon-medewerker Zoë Deswaef vanuit haar home-office, “maar anderzijds is wat ik nu meemaak uniek en interessant.” Zoë Deswaef start haar eerste werkdag als associate executive search midden in de quarantaine van de coronacrisis. Toch hebben we geen moment getwijfeld om de onboarding op te starten. Elke stap van de gewone onboarding hebben we vertaald naar een online of digitale tegenhanger. 

Zoë maakte over haar toch wel zeer speciale eerste werkdag een vlog.

Onboarding in quarantaine

Zoals elke onboarding bij Amon start Zoë’s traject met een stevige opleiding, maar niet zonder eerst grondig met het team kennis te maken.Elk aspect van de job wordt door een andere collega aan nieuwe medewerkers aangeleerd, dus gewoonlijk maken nieuwelingen elke dag nauwer kennis met het team en de collega’s. Dit hebben we in quarantaine-tijden vervangen door een uitgebreide kennismakingsronde waarbij elk teamlid zichzelf voorstelde met enkele foto’s.

“Heel fijn dat het team hier hun tijd en energie heeft ingestoken,” reageert Zoë. “We hechten enorm veel belang aan teamspirit,” verduidelijkt managing director Christophe VanDriessche. “Iets wat gewoonlijk tijdens de koffiepauze in losse babbels verloopt, hebben we nu digitaal toch wat ‘georganiseerd’. We merken dat dit echt nodig is om die eerste banden te smeden.”

De opleiding van Zoë zal de eerste weken (of langer – wie weet) helemaal via Zoom-gesprekken gebeuren, wat het best anders maakt dan bij alle andere collega’s.

Teamwork van op afstand

Zoë start als associate executive search ‘in tandem’ met een vaste senior consultant: Jan Cuyt. Dat betekent niet dat ze enkel van hem de knepen van het executive search-vak zal leren. Het hele team brengt Zoë stap voor stap alle aspecten van haar nieuwe rol bij. Zo leert ze werken met de verschillende searchtools, krijgt ze een intensieve training in IT-kennis en maakt ze kennis met het interne leer-feedback en tevredenheidsplatform Intuo. Zoë is enthousiast: “Of ik nu online of op kantoor mijn eerste stappen zet bij Amon, ik heb er vertrouwen in dat ik snel een volwaardig deel van het team zal worden.”

Boeiende start in boeiende sector

“Meer dan ooit zien we het belang van ICT en digital in onze samenleving. Het ziet er naar uit dat we ná deze crisis een nog grotere war on talent tegemoet gaan in deze niche van de rekrutering,” voorspelt Managing Director van Amon Christophe VanDriessche. “Onze Consultants zijn tot in de puntjes voorbereid om voor elke IT-job de gepaste match te vinden. Ze voelen zich als vissen in het water in de wereld van executive search voor ICT en digital.”

Omdat zowel executive search als IT & digital complex in elkaar zitten, zal Zoë pas na twee jaar als actieve associate het volledige opleidingstraject-on-the-job afgerond hebben. En dan is ze klaar om door te stromen naar de rol van consultant.

Succes, Zoë!

Fijne extra: de eerste werkdag van Zoë in quarantaine trok ook volop de aandacht van de pers. Zowel VRT NWS als Het Laatste Nieuws maakten er een stuk over.

Back To Top