Skip to content
IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Terug naar Overzicht

digitaliserende overheidssector: de nood aan ict- en digitale experten

Solide ICT & Digital-teams vormen het kloppende hart van veel organisaties en bedrijven. Daarbij is het cruciaal dat deze teams meebewegen bij veranderingen in de sector. In deze nieuwe blogreeks zoomen we in op actuele thema’s of trends binnen de IT-sector. Welke ICT en Digital profielen spelen daarbij een doorslaggevende rol? En wat is de impact op rekrutering? In deze blog nemen we de overheidssector onder de loep.

IT

Digitalisering in de overheidssector: what’s new?

Waar de overheid vroeger werd gezien als traag en weinig innovatief, heeft zij de laatste jaren enorm geïnvesteerd in digitalisering, dataverzameling en databeheer. Dat heeft meerdere redenen:

01

Ten eerste wil de burger eenvoudig en 24/7 in contact kunnen staan met de overheid. Digitalisatie biedt die mogelijkheid.

02

Daarnaast speelt digitale data en het beheer ervan een cruciale rol. Een sterker databeheer leidt namelijk tot betere analyses. En hoe beter de analyses, hoe beter het overheidsbeleid. Een mooi voorbeeld hiervan: het Vlaamse burgerwetenschapsproject CurieuzeNeuzen.

03

Meer data vraagt ook een grotere focus op databescherming. Hiervoor kijken burgers ook naar de overheid. De Vlaamse overheid speelt al in op deze vraag met de ontwikkeling van de datakluizen door Athumi.

Why this matters?

De sterke focus van de overheid op digitalisering werpt nu z’n vruchten af. Zo staat Vlaanderen op het vlak van digitale publieke dienstverlening op de 10e plaats binnen Europa. En om een echte koppositie in te nemen, is en blijft de vraag naar technische ICT- en Digital profielen enorm hoog.

10

Vlaanderen neemt binnen Europa een 10e plaats in op het vlak van digitale publieke dienstverlening.

Voor vele overheidsinstellingen vormen externe recruiters het employer branding-verlengstuk van hun interne hr-dienst.

Steven De Poortere
Partner & Operations Manager bij Amon

What this means for recruiters?

Ook technische experts gaan steeds vaker op zoek naar een job met maatschappelijke impact. Een loopbaan bij de overheid is dan niet meteen de eerste keuze. Onterecht, zo blijkt. In tegenstelling tot wat veel professionals denken, biedt de overheid wel een dynamische werkcontext om een veelzijdige carrière uit te bouwen.

Waar de overheid er niet altijd in slaagt om dit ‘merkverhaal’ naar buiten te brengen, kunnen gespecialiseerde recruiters dit wel. Op die manier kunnen wij het verschil maken. Vanuit onze ervaring weten we dat kandidaten uit de privésector vaak positief verrast zijn als ze horen wat er in de publieke sector allemaal gerealiseerd wordt op het vlak van digitalisatie.

Bij Amon spelen we vooral daarop in. Door een breed zicht te houden op de volledige markt, trekken we de juiste profielen aan voor een job bij de overheid. Zo vormt onze expertise een mooie aanvulling op hun eigen interne rekruteringsaanpak.

Voor kandidaten

Op zoek naar een passende job binnen de (semi-)overheidssector? Wij vinden de uitdaging die bij jouw profiel en ambities past.
Lees meer

Voor werkgevers

We vinden de juiste ICT-profielen waarmee u op een duurzame manier uw ambities realiseert.
Lees meer
Back To Top