IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Ga naar hoofdinhoud

Jan Dobbenie

Chief Information Officer

VDAB

Jan Dobbenie

 “VDAB I&T is werkelijk the place to be”

Je omringen door een sterk team, wederzijdse steun en feedback, frequent communiceren, problemen omarmen … Ook Jan Dobbenie van VDAB heeft een haarscherp beeld over coachend leiderschap. En daar willen wij van Amon meer over weten!

Hoe brengt Jan coachend leiderschap in de praktijk?

“Bij VDAB houden we elke 2 maanden een I&T-infosessie waarop we alle 450 medewerkers uitnodigen. Eerlijke antwoorden op moeilijke vragen maken dikwijls het verschil om connectie en vertrouwen in de organisatie op te bouwen.

Daarnaast omarm ik problemen, chaos en twist als een normaal verschijnsel in productieve teams. Zolang het constructief is en afgesloten wordt met resultaten, humor en een pint ben ik overtuigd dat we een sterk team zijn.”

Op welke persoonlijke realisaties is hij het meest trots?

“Binnen VDAB I&T voeren we een vooruitstrevend HR-beleid: we noemen dit Inclusief Talentmanagement. Het is uniek in Vlaanderen. VDAB won er begin 2022 de Corporate IT Award voor ‘Best IT Talents Development & Upskilling Programs’ mee.

We behandelen elk talent binnen de I&T-afdeling op dezelfde manier: of het nu gaat om een VDAB’er, consultant, freelancer, iemand van Vlaanderen Connect of Smals. De I&T-Academy staat open voor iedereen.

Daarnaast werken we op een hybride manier. Medewerkers vullen hun eigen tijd in samen met hun teamleider. Wat telt, zijn resultaten en die volgen we nauwgezet op. Door deze manier van werken staat VDAB bekend als een toffe werkgever, als ‘the place to be’. Met een dalend verloop en beter behoud van skills.”

Terug naar overzicht
Back To Top

AWARDWINNING
ICT RECRUITING & SOURCING COMPANY