IT RECRUITING & STAFFING COMPANY OF THE YEAR
Ga naar hoofdinhoud

Ann Mattheeuws

Global Digital Delivery Director

TVH Parts

Ann Mattheeuws

“Een organisatie die groei ambieert, moet haar mensen mee laten groeien”

Op de vraag wat inspirerend, coachend leiderschap voor haar betekent, antwoordt Ann Mattheeuws ludiek: “Op een dag komt de CFO bij de CEO en vraagt hij: What happens if we train them and they leave? Waarop de CEO antwoordt: What happens if we don’t and they stay?

“Coachend leiderschap is nodig op twee fronten. Bij TVH Parts leggen we de focus op het individu én op samenwerking en groepsdoelstellingen. Beide parcours starten vanuit de visie en missie – het ‘design’ – van onze organisatie. Er wordt nooit blind gestuurd, wel met een doel voor ogen.”

“Bij het individu vertrekken we vanuit de persoon. We luisteren en stellen krachtige vragen. Met een basis van vertrouwen bouwen we dan het persoonlijke groeipad uit. Bij het team definiëren we aan de hand van workshops nieuwe noden, bottlenecks, uitdagingen, innovatie …”

Op welke persoonlijke realisaties is Ann het meest trots?

“Aan de hand van onze Define-Assess-Develop-Evaluate-methodologie leggen we roadmaps vast die nodig zijn voor de ondersteuning van onze digitale transformatie. En de voorbije jaren heb ik ook werk gemaakt van een doordacht People Plan. Zo trekken we nieuw talent aan dankzij ‘master classes’: intensieve bootcamps waarbij we nieuwkomers onboarden en intensief begeleiden. We combineren dit met peter- en meterschap voor on the job coaching.”

“Ook het aanwezige talent laten we niet in de kou staan: met een breed pakket aan interne opleidingen, conferenties … En we bieden tal van doorgroeimogelijkheden waarin mensen zich blijvend kunnen ontplooien.

“Daarnaast stimuleren we onze mensen om initiatieven uit te werken rond guidelines, standardization, best practices … Zo hebben ze een IT Book Club en allerlei knowledge hubs opgezet (via centers of excellence) en een individueel groeiplan uitgewerkt. Dit alles gebeurt in een open cultuur met constante feedback. Zo kunnen we directe erkenning geven boven op de speciale vermeldingen op Townhalls en andere platformen.”

Terug naar overzicht
Back To Top

AWARDWINNING
ICT RECRUITING & SOURCING COMPANY