"I had ambition not only to go farther than any man had ever been before, but as far as it was possible for a man to go.” ( Joseph Conrad )

Functie

Het inspireren en ondernemen zit ons in het bloed. We willen gewoon dé beste zijn in wat we doen. Recruitment is niet iets wat je doet, het is wat je bent. Niet voor niets worden we regelmatig gevraagd om organisatieadvies te geven en worden we naast search opdrachten voor IT-professionals en management ingezet voor de zoektocht naar CIO’s en COO’s.

We weten waar we naartoe willen en bovendien weten medewerkers heel goed wat ze in dat verhaal kunnen betekenen. Er is een stevige HR-structuur en een duidelijk groeipad. Medewerkers krijgen in zelfsturende teams ( holacracy ) heel wat ruimte om binnen Amon te ondernemen, te innoveren en zo de organisatie mee vorm te geven en te bouwen aan de toekomst. We zijn sterke social media believers en delen onze ideeën over recruitment vaak op inspiratie – en ontbijtsessies. Verder zetten we jaarlijks grote ICT Benefiet events op waarmee we ook willen bijdragen aan een duurzame ICT-community. We investeren heel veel in duurzaam ondernemen, ook buiten de onderneming. We willen een enthousiast verlengstuk van zijn van onze klanten, kandidaten en collega’s. Dit ligt zeker mee de basis van ons succes.

Deze 4 waarden willen we terugvinden in onze collega’s. Vertrouwen, toewijding, ondernemerschap en ervaring. In de attitude van de collega’s vinden we een gezonde dosis daadkracht, overtuigingskracht en een winnaarsmentaliteit terug. Wie zich daar niet in vindt zal ook niet in onze cultuur passen.

We moeten jou niet uitleggen wat de verantwoordelijkheden van een Executive Search Consultant zijn. Je trekt recruitment projecten van a tot z. Vanaf de intake bij de klanten tot en met de boeiende onderhandelingen en afronding van de search opdracht. Je hebt minimum 2 à 3 jaar ervaring in Recruitment met ervaring en/of een sterke interesse in IT & Digital vacatures.

Het gaat ons meer om de context en jouw persoonlijke ambities. Die context willen we graag met je delen en samen met jou bekijken of je deel wil uitmaken van onze groei. Wat we wel meegeven is dat je geruggesteund wordt door Senior Consultants en een Personal Coach. Op die manier kunnen we je helpen om je groeihonger te stillen. Je krijgt de kans om verder te bouwen op een portefeuille van bestaande klanten van Amon. Dat is niet in elke IT & Digital -recruitment organisatie zo, maar we zijn ervan overtuigd dat je zo op je eigen tempo je commerciële vaardigheden verder kan ontwikkelen.

We kijken alvast uit naar je reactie en wie weet een mogelijke samenwerking!


Aanbod

Amon is een organisatie waar je de beste in je vak kan worden, waar je gestimuleerd wordt een echte intrapreneur te zijn en waar je mee werkt aan een bedrijf met duidelijke ambities. Binnen onze niche zijn we voortrekker op vlak van branding en aanwezigheid op social media. We werken op een moderne en flexibele manier waarbij we Het Nieuwe Werken en Zelfsturing implementeerden. Het spreekt voor zich dat er een interessant salarispakket met extralegale voordelen, bedrijfswagen en bonuspakket is voorzien. Maar waar het echt over gaat is je ding te kunnen doen en dat je de kansen die je krijgt ten volle benut om ook zelf te groeien.


Contact
Lotte Vandewalle
HR Officer
werken@amon.be
+32 (0) 9 296 16 10

Solliciteer voor deze vacature

Toegestane bestandstypen: pdf doc docx.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx.