skip to Main Content

Associate Executive Search

Jij staat te popelen om je vast te bijten in Executive Search-opdrachten, hebt ijzersterke people skills en absorbeert volop kennis omdat je de ambitie hebt om door te groeien. Je bent overduidelijk voor de rol van Executive Search Associate in de wieg gelegd. Klaar om on the job deze kunst te leren?

Wat doet een Associate Executive Search bij Amon?

Executive Search, of headhunting, is een manier van rekruteren waarbij je kandidaten rechtstreeks benadert. Dit doe je vanuit een heel specifieke nood of vacature in een bedrijf, altijd vanuit een win-win-perspectief.

Concreet ga je meteen voluit in de zoektocht naar perfecte kandidaten voor de ICT & Digital- jobs bij onze klanten. Je leert on the job de methodologie en vaardigheden aan om kandidaten en bedrijven met elkaar te matchen en te helpen groeien. Daarbij vorm je een gesmeerde tandem met een Senior Consultant Executive Search. Jullie succes hangt af van jouw voorbereidende werk (direct search), dus je draagt heel wat verantwoordelijkheid.

Als Associate Executive Search zet je de eerste stap op de ladder richting Consultant Executive Search en daarna Senior Consultant Executive Search.

 

 

Waarom je bij het Amon-team wil horen?

We zijn al bijna 15 jaar een belangrijke voortrekker op het vlak van Executive Search in de IT-wereld. We zijn gespecialiseerd in het aanwerven van executives en senior profielen voor kleppers als ING, Carrefour, NBB, UCB, Fluxys, KPMG, Brussels Airport, Bpost, VAB, Oleon en Studio 100.

Onze eigen medewerkers beschouwen we als ons belangrijkste kapitaal, dus we leggen ze stevig in de watten.

Dit wordt jouw takenpakket

Je werkt nauw samen met een Senior Executive Search Consultant, die jou gedurende een traject van 18 maanden de kneepjes van het vak zal aanleren. Met de opgedane kennis voer je daarna zelfstandig Executive Search-opdrachten uit en groei je op termijn door tot Consultant Executive Search.

Hoe ziet jouw leertraject er de komende 18 maanden uit?

 • Inzicht krijgen in de markt, bedrijven (klanten), vacatures en kandidaten.
 • Per vacature het bedrijf en de kandidaten in kaart leren brengen.
 • Kandidaten bellen met een goed verhaal, hun vertrouwen winnen, hen overtuigen en een afspraak met hen vastleggen.
 • Telefonisch interviewen: kandidaten professioneel selecteren en begeleiden.
 • Overtuigend leren rapporteren naar je klanten over de geselecteerde kandidaten.
 • Je professionele netwerk en geloofwaardigheid opbouwen.
 • Commerciële vaardigheden ontwikkelen.

Deze troeven heb je nodig als Associate Executive Search

 • Je bent een young graduate met een masterdiploma in een economische richting of een richting gericht op communicatie of personeelsbeleid (bedrijfspsychologie, TEW, handelswetenschappen, communicatiewetenschappen, taal- en letterkunde, toegepaste taalkunde).
 • Je hebt een ijzersterke pen en allesbehalve een 9-to-5-mentaliteit. Je werkt graag met deadlines, bent trots op het werk dat je aflevert en beseft dat succes niet voor werken komt. Je bent analytisch ingesteld en nauwkeurig.
 • Je bent gebeten door het toekomstbeeld om dé beste te worden in wat je doet: je kijkt ernaar uit op termijn jouw eigen klantenportefeuille te beheren en ontwikkelen, en de directie van topbedrijven te adviseren.
 • Je bent een storyteller, die mensen op sleeptouw kan nemen en begeesteren. Maar ook een doorzetter, die nooit opgeeft.
 • Je bent een initiatiefnemer met veel energie. Een extravert persoon die niet zit te wachten op wat komt. Je neemt je taken en verantwoordelijkheden op, maar gaat daarnaast ook op zoek naar nieuwe manieren om de beste te worden in je vak, je collega’s te inspireren en bij te dragen aan het succes van jouw team.
 • Je hebt een natuurlijke interesse voor HR: de uitdagingen waarmee bedrijven geconfronteerd worden, hoe ze zich organiseren om met die uitdagingen om te gaan, hoe ze employer branding en storytelling aanpakken en hoe belangrijk rekrutering is als bouwsteen voor het succes van organisaties. Amon is immers dagelijks actief in deze materie.
 • Je hebt een heel goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels.

Dit bieden wij jou

 • Een fulltime job in een zeer vooruitstrevende omgeving, waar je de kans krijgt om expert te worden in één van de snelst groeiende niches in executive search.
 • Een intensieve opleiding-on-the-job. Je kan rekenen op een vaste Senior Consultant Executive Search en een personal coach om je de knepen van het vak te leren.
 • Loon naar werken, oftewel: een interessant salarispakket met extralegale voordelen én een bonuspakket dat zowel uit individuele als groepsbonussen bestaat.
 • Krijg je er gratis bovenop: leuke collega’s in een gedreven team van een 20-tal mensen, op een makkelijk bereikbare werkplek aan de rand van Gent (Sint-Denijs-Westrem). En kwaliteitskoffie!
 • En last but not least: doorgroeikansen en de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Iets voor jou? Meer weten over deze job?

Stuur je CV met motivatiebrief onze richting uit.

Dit mag je verwachten nadat je je kandidatuur hebt ingestuurd:

Binnen de twee werkdagen hoor je van ons. We bekijken in alle discretie en met de nodige zorg je achtergrond en competenties. Sluiten die aan bij onze verwachtingen, dan maken we graag verder kennis. Het verdere proces kan variëren, maar in ieder geval maak je kennis met verschillende mensen uit het team. Want we weten uit ervaring dat je beter niet over één nacht ijs gaat als je een werkgever kiest.

Alles over werken bij Amon

Back To Top